Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Π. Σταματοπούλου

persa-autosxediasmos

Little  things

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού

με τη χορογράφο Πέρσα Σταματοπούλου

 

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο πιο άμεσος και απελευθερωτικός τρόπος για  να αναδειχθεί ένας προσωπικός, κινητικός κώδικας. Η ελεύθερη βούληση, η πρωτοβουλία, η επικοινωνία, η κιναισθητική αντίληψη στο χώρο, η φαντασία  και η σύνθεση, είναι τα βασικά στοιχεία οργάνωσης και εξέλιξης ενός αυτοσχεδιαστικού μαθήματος.

Ξεκινώντας από μια οδηγία μπαίνουμε σε μία σωματική περιπέτεια με στόχο να ερευνήσουμε όλα τα πιθανά πεδία που διαμορφώνονται, αποβάλλοντας ενοχές και λογοκριτικές σκέψεις. Στον αυτοσχεδιασμό είμαστε ταξιδιώτες. Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξουμε, ούτε ποιά διαδρομή θα ακολουθήσουμε. Δράση και ανακάλυψη πραγματοποιούνται ταυτόχρονα.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο βασίζεται στη ιδέα της αναζήτησης και της ανάδειξης μικρών, ανεπαίσθητων λεπτομερειών, μέσα από την κίνηση του σώματος. Εικόνες, χειρονομίες, προσωπικά αντικείμενα, λέξεις, ιδέες ξεχασμένες, είναι μερικά από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη διαμόρφωση ενός μικρόκοσμου, ο οποίος θα χτίζεται σταδιακά, εστιάζοντας στα απαραίτητα. Θα συγκρατήσουμε, θα παρατηρήσουμε και θα συναντηθούμε με όλα αυτά που περνούν απαρατήρητα και πολλές φορές μοιάζουν άχρηστα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, χοροθεραπευτές και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τα μικρά- μεγάλα μέσα από την έκφραση του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα για την Πέρσα Σταματοπούλου εδώ

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 2109248328 | Ώρα σεμιναρίου: 17.30-19.00 | Κόστος: 60 € (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, έκπτωση 10%). Δηλώσεις συμμετοχής: info@kinitiras.com ή στο 210-9248328 | Διάρκεια σεμιναρίου εργαστηρίου: κάθε Σάββατο από 10 Ιανουαρίου 2015 έως και 28 Φεβρουαρίου 2015