Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Andrea Rama

ramma-fb

2-6 Φεβρουαρίου 2015
 

Στόχοι του σεμιναρίου:

1) Να προτείνει τρόπους για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε το μάξιμουμ των ματιών μας (360°) ως παρατηρητές, κάτι το οποίο μπορεί να μας μεταφέρει στο χώρο με μια τρισδιάστατη μορφή στην κίνηση.

2) Να αναζητήσουμε δυναμικές-momentum, κινούμενοι μέσα, μέσω και διαμέσου του πατώματος, παίρνοντας ρίσκα.

3) Να χρησιμοποιήσουμε την αναπνοή ως ρυθμιστή και συνεργάτη της ροής.

Το σεμινάριο βασίζεται στην προσωπική έρευνα του Ανδρέα Ράμα, με επιρροές από τη ρεφλεξιολογία, αλλά και από την τεχνική Flying Low του David Zambrano.

Ο Ανδρέας Ράμα είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ. Κατά την διάρκεια των σπουδών του και αμέσως μετά συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με χορογράφους και σκηνοθέτες όπως οι: Σοφία Σπυράτου, Anton Lachky (ΚΣΟΤ), Άντζελα Μπρούσκου, Γιάννη Κακλέα, Κωνσταντίνο Ρήγο κ.α. Τον Γενάρη του 2013 μετακόμισε στο Βερολίνο όπου συνεργάστηκε σε παραγωγές όπως οι: Sasha Waltz & Guests, Fang-Yu Shen (Scapino Βallet Choreo), Massimo Gerardis SubsTanz, MS Schrittmacher, Eldon Pulak Tanz κ.ά. Έχει διδάξει σεμινάρια χορού στην Ελβετία, Πολωνία, Βερολίνο, στο Χορογραφικό Κέντρο Λουξεμβούργου, κ.α. Μαζί με την Ξένια Αλεξάνδρου είναι συνιδρυτής της ομάδας 'Porson's Khashōggi'.

 


info: studio χορού Κινουμε, Καμβουνίων 9, Καμάρα-Συντριβάνι, είσοδος Β, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 241871 (Δε-Πα, 16.00-21.00) | κόστος συμμετοχής 65€ και 55€ για τους μαθητές του studio (κάρτες σε ισχύ), 50€ για 3 μέρες, 18€ drop in. Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη προκαταβολή 40€, μέχρι τις 30/1 -η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου. | Ώρες σεμιναρίου: 13.00-15.30