Σεμινάριο χοροθεάτρου με τον Δάφνι Κόκκινο

dafnis-kokkinos

 3 – 9 Αυγούστου 2015

Για χορευτές και χορογράφους

 

Μετά το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο και τις εξαιρετικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014, ο Δάφνις Κόκκινος θα παραδώσει και φέτος σεμινάριο χοροθεάτρου στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο Κρήτης.

Το σεμινάριο ξεκινά με ένα σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard ). Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο. Η μουσική για τον Δάφνι παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για τη μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης. Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων όσων μάς κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε… Απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους.

Για συμμετοχές στέλνετε τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό στη διεύθυνση epimenides.panormo@gmail.com μέχρι 10 Ιουλίου 2015, με θέμα email "Daphnis Kokkinos". Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 και είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ. Χόρεψε για ένα χρόνο στα χορικά της «Ζουζού Νικολούδη». Aπό το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ «Tanztheater Wuppertal» της Pina Bausch. Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά το θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 23 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες Ηable con ella του Pedro Almodovar, Pina του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ Zenne the Dancer. Η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο Addio Αddio Αmore είναι αφιερωμένη στην Pina Bausch. Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

 


info: «Χαρουπόμυλος», Πάνορμος Κρήτης, πληροφορίες: epimenides.panormo@gmail.com | ώρες σεμιναρίου: 10.00 – 15.00 και 19.00 – 22.00 καθημερινά | Παρουσίαση του σεμιναρίου ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 8/8 και Κυριακή 9/8, στις 19:30.