Σεμινάριο Μιμικής Τέχνης

dimitri-stage

Με τους

Dimitri Rekatchevski & Αντωνία Βασιλάκου

Από τον φορμαλισμό στην ασύμβατη κίνηση
 

Το σεμινάριο προσεγγίζει τη φορμαλιστική κίνηση του σταθερού σημείου στο χώρο και στο σώμα και τη μεταμόρφωσή του στη μη συμβατική κίνηση, μέσα από την κυρίαρχη τάση της μιμικής τέχνης του Marcel Marceau και του δασκάλου του Etienne Decroux.

Στο πλαίσιο αυτής της διδασκαλίας θα επικεντρωθούμε στη μετακίνηση και στη δημιουργία των αοράτων αντικειμένων, στην εφαρμογή των δυνάμεων, καθώς και στη θεατρική πραγμάτωση των παραπάνω στοιχείων μέσα από αυτοσχεδιασμούς. Τέλος, μέσα από βασικές και απαραίτητες ασκήσεις, οι παραπάνω τεχνικές θα τεθούν σε αποδόμηση, ώστε ο καλλιτέχνης να αυτονομηθεί ως δημιουργός και ερμηνευτής, μέσα από τη σωματική κίνηση και το προσωπικό του στυλ.

Το βιωματικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες του θεάτρου του δρόμου, περφόρμερ και θεατροπαιδαγωγούς που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της μιμικής τέχνης.

Πότε: 21-22 Φεβρουαρίου 2015,  28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2015
Ώρες: 12.00-16.00
Κόστος: 100€ και 80€ για φοιτητές και ανέργους. Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20€ μέχρι την Τετάρτη 18/2. Η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου.


O Dimitri Rekatchevski είναι ηθοποιός, μίμος, σκηνοθέτης και θεατρολόγος. Ρωσικής καταγωγής, σπούδασε μιμική και σωματικό θέατρο στην Ecole Internationale de Mimodrame de Paris του Marcel Marceau, καθώς και δραματική τέχνη και σκηνοθεσία στην 5ετή Κρατική Σχολή Tέχνης του Khabarovsk της Ρωσίας. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, όπου ασχολείται σε πρακτικό και σε ερευνητικό επίπεδο με το ''αναμορφωμένο σώμα'' (corps artifiel) και το ''εικονικό σώμα'' (corps virtuel) πάνω στη μιμική τέχνη, αντικείμενο όπου εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Saint-Denis. Βάση της καλλιτεχνικής του έρευνας αποτελούν τα επίπεδα της σωματικής μεταμόρφωσης στη δραματική τέχνη και η σύνδεση του σωματικού θεάτρου με τις πλαστικές τέχνες. 
 

Η Αντωνία Βασιλάκου είναι ηθοποιός-μίμος και καθηγήτρια σωματικού θεάτρου και μιμικής τέχνης. Αποφοίτησε από την Ecole Internationale de Mimodrame de Marcel Marceau, στο Παρίσι (2005). Διδάσκει σωματικό θέατρο και μιμική τέχνη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, μεταξύ άλλων, με τους: Θεόδωρο Τερζόπουλο και Σάββα Στρούμπο (Μέθοδος Τερζόπουλου), Λυδία Κονιόρδου (Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί), Ariane Mnouchkine στο Théâtre du Soleil, Francesca Lattuada και Νικαίτη Κοντούρη (1η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου), Peta Lilly (Μέθοδος Gaulier). Η ίδια έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και performances ως ηθοποιός και χορογράφος με ιδιαίτερη δράση σε φεστιβάλ στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Illustrations Confuses.

 


info: Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Πετράλωνα, τηλ. επικοινωνίας: 6978165122, email: antoniavasilakou@yahoo.fr