Σεμινάριο Αυθεντικής Κίνησης με τη Μαριλένα Καρέττα

authentic-33958

28 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου

 

Η Αυθεντική Κίνηση είναι μια πρακτική ενδοσκόπησης, που μέσα από την πηγαία κίνηση αποκαλύπτει τη σχέση της συνείδησης με το ασυνείδητο και τον αληθινό Εαυτό. Έχει τις ρίζες της στο χορό και τη ψυχολογία του βάθους του C.G. Jung, και συγγένεια με αρχαίες θεραπευτικές και διαλογιστικές πρακτικές. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε σαν χοροθεραπευτική προσέγγιση, ή σαν προσωπική ανάπτυξη, ή σαν πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, που ξεμπλοκάρει την προσωπική δημιουργική διαδικασία, και που μπορεί να προσφέρει μια άλλη ποιότητα παρουσίας στην τέχνη της ζωής. Βασίζεται στη σχέση ενός κινούμενου, που κινείται με κλειστά μάτια ορμώμενος από μία εσωτερική ώθηση, και ενός μάρτυρα της κίνησης, ο οποίος προσφέρει το βλέμμα του, χωρίς κριτική ή ερμηνείες.

Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει και διερεύνηση του τρόπου λεκτικής έκφρασης και επεξεργασίας του βιώματος. Χρησιμοποιούνται επίσης και άλλοι τρόποι μορφοποίησης του υλικού, όπως είναι η ζωγραφική, γράψιμο, πηλός, χορός κ.α.

Σε αυτό το σεμινάριο αφού αναφερθούμε λίγο στη γέννηση και τον τρόπο λειτουργίας της πρακτική της Αυθεντικής Κίνησης, θα εμβαθύνουμε στη βιωματική κατανόηση των θέσεων του κινούμενου και του μάρτυρα, και της σχέσης μεταξύ τους.

Το σεμινάριο αυτό έχει ενημερωτικό/εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό. Απευθύνεται σε θεραπευτές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Απαραίτητη είναι η διάθεση για ενδοσκόπηση και σωματική επίγνωση.

Στο σεμινάριο θα αγγίξουμε θεμελιώδεις αρχές της Αυθεντικής κίνησης, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι όσοι είχαν προηγούμενη εμπειρία. Φορέστε άνετα ρούχα για κίνηση, φέρτε ένα σημειωματάριο που θα χρησιμοποιήσουμε σαν ημερολόγιο, και αν θέλετε φέρτε κάτι ελαφρύ για φαγητό στο διάλειμμα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής; καλή φυσική και ψυχική υγεία. Το σεμινάριο δεν ενδείκνυται για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά ιατρικά ή ψυχολογικά θέματα ή εξαρτήσεις. Με τη δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι πληρούν τις πάρα πάνω προϋποθέσεις.

Συντονίζει η Μαριλένα Καρέττα.

Η Μαριλένα Καρέττα Senior GADTH, - χορογράφος, χοροθεραπεύτρια, είναι πτυχιούχος της ΚΣΟΤ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, στο σύγχρονο χορό, Αφρικάνικο και σε άλλα είδη χορού, χορογραφίας και Body work. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού Πέλματα στην οποία χορογραφεί. Έχει διδάξει από το 1986 δημιουργική κίνηση, μουσικο-κινητική αγωγή, κινησιολογία ηθοποιών και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην εκπαίδευση της Ένωσης Χοροθεραπευτών. Εργάζεται από το 1999 ως Χοροθεραπεύτρια ατομικά και ομαδικά με διάφορους πληθυσμούς και ηλικίες, και είναι επόπτρια. Είναι Senior μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ολοκλήρωσε post masters σπουδές με την Ελένη Λεβίδη, με ειδικότητα στην Αυθεντική κίνηση και θεραπεία. Έχει μελετήσει επί χρόνια παραδοσιακά κρουστά και φωνή. Χρησιμοποιεί τη δύναμη της κίνησης σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.

 


info: Synthesis Center, Μεγαλουπόλεως 23, Κάτω Χαλάνδρι (Μετρό Χολαργός), τηλ. 210 - 671 21 50 | Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 6944 880487 | Κόστος συμμετοχής: 80€. Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23/2 η τιμή του σεμιναρίου είναι 70€. Ειδική τιμή για ανέργους, φοιτητές 65€. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά περιορισμένος και θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής δουλειάς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. | Ώρες: 14.00 - 19.00