Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αθ.Κανελλοπούλου

dsc_1591b

13, 14, 15 Μαρτίου 2015

 

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη. Στην αρχή θα εστιάσουμε στο τεχνικό μέρος της κίνησης. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε  τη συνεχόμενη ροή που μπορεί να παράγει ένα σώμα χρησιμοποιώντας την αναπνοή και τη βαρύτητα του σώματος μέσα από διάφορες ασκήσεις και συνδυασμούς κίνησης, επιδιώκοντας τη σπείρα, την ορμή, τη στρέψη, τον εσωτερικό παλμό. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, μέσα από τα δικά τους προσωπικά βιώματα, θα οδηγηθούν σε δομημένους αυτοσχεδιασμούς.   

Στόχος του σεμιναρίου είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις, να επικοινωνήσουμε με την κίνηση ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, σαν ομάδα, να νιώσουμε τις διαφορετικές προθέσεις μέσα από την κίνηση και τέλος να εισπράξουμε την ευεξία και τη δύναμη μέσα από το χορό.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και σε όσους ασχολούνται πρακτικά με το σύγχρονο χορό.

Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Rambert School στο Λονδίνο. To 2000 έλαβε την υποτροφία για ‘Καλλιτεχνική Τελειότητα’ από τη σχολή της Martha Graham στη Νέα Υόρκη. Από το 1996 μέχρι το 2013 έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως Les Ballets C de la B, Tanztheater Wuppertal (guest artist), Jasmin Vardimon, Cocoondance, Alexandra Waierstall, Gregor Zoellig, κ.α . Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Διδάσκει σύγρονο χορό σε ομάδες και σε επαγγελματικές σχολές χορού. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το τμήμα χορού του Πανεπιστημίου της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon και το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο.

Ημέρες & ώρες

  • Παρασκευή 13.3 | 14.00-17.00
  • Σάββατο 14.3 | 12.30-15.30
  • Κυριακή 15.3 | 12.30-15.30

 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Καμάρα-Συντριβάνι, Θεσσαλονίκη, είσοδος Β, 1ος όροφος, τηλ. 2310 241 871 (Δε-Πα 16.00-21.00) | Κόστος συμμετοχής: 60€ και 50€για τους μαθητές του studio. Για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 30€ ευρώ μέχρι τις 10/3. Το ποσό εξοφλείται με την έναρξη του σεμιναρίου | Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: kinoumestudio@gmail.com