Ερευνώντας την εκφραστικότητα της πλάτης

tumblr_static_7jlmafeslk84cs8c040occcw0_2048_v2

Εργαστήριο από το Beautiful Confusion Collective

Η εκφραστικότητα του προσώπου είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του τρόπου με τον οποίο διηγούμαστε ιστορίες στη σκηνή, είτε αυτό είναι σωματικό ή κλασσικό θέατρο, είτε είναι κλασσικός ή σύγχρονος χορός. Τι συμβαίνει όμως όταν το πρόσωπο- και ολόκληρη η μπροστινή πλευρά του σώματος- αφαιρείται απο την εξίσωση; Τι ιστορίες περιλαμβάνει η πίσω πλευρά του σώματος; Πώς μπορεί να εκφράσει και να διηγηθεί περιεχόμενα ψυχικά και συναισθηματικά; Τι αποκαλύπτουμε όταν γυρίζουμε την πλάτη και αποχωρούμε;

Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο, θα ερευνήσουμε την πίσω πλευρά του σώματος σαν ένα πεδίο εκφραστικότητας στην performance. Την 1η μέρα θα εστιάσουμε σε τρόπους που βοηθούν την πλάτη να αποβάλλει αυτά που την μπλοκάρουν για να φτάσει στο μέγιστο της εκφραστικότητάς της, ακολουθώντας μια σειρά από ασκήσεις σχετικές με την απομόνωση και το release.

Τη 2η μέρα θα εξερευνήσουμε μερικές από τις πρακτικές σύνθεσης που εξελίξαμε κατά τη δημιουργική διαδικασία του Back Stories, που περιλαμβάνουν: απάντηση στην πρόκληση ενός τραγουδιού ή κειμένου, αυτοσχεδιασμό με ambient noise και ανάποδη διήγηση ιστορίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα δικό τους, μικρό ατομικό κομμάτι ως απάντηση σε ένα τραγούδι ή κείμενο της επιλογής τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τη μία ή και τις δύο μέρες του εργαστηρίου. Η συμμετοχή στην 1η μέρα δεν είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση και συμμετοχή στη 2η μέρα. Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας ένα τραγούδι ή κείμενο, το οποίο θα σας άρεσε να λειτουργήσει ως πρόκληση για εσάς.

Η Scheherazaad Cooper και η Becka McFadden θα μιλούν στα αγγλικά.

Ημέρες εργαστηρίου:

  • Τετάρτη 25/2, 17.00-20.00
  • Πέμπτη 26/2, 18.00-21.00

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου θα δοθεί η παράσταση Back Stories. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 


info: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Αθήνα, Τ. +30 210 34 53 203, Μ. +30 690 8707881 και e-mail: scratch@vyrsodepseio.com | Κόστος συμμετοχής: 1 μέρα: 20€, Μέρες 1+2: 30€