Σεμινάριο 5Rhythms® letting go με τον Marc Lendfers

5rhythms1


13-15 Μαρτίου 2015

Το 5Rhythms® είναι μια πρακτική δυναμικής κίνησης, που σε βοηθά να "ξανασυνδεθείς" με το σώμα σου. Ένα εργαλείο για να ανοίξεις την καρδιά σου και να διευρύνεις τη συνειδητότητα σου μέσα από τη δική σου κίνηση. Το 5Rhythms® ελευθερώνει την προσωπική σου δημιουργικότητα, δίνοντας σου την "άδεια" να χορέψεις οτιδήποτε έχεις μέσα σου, να το εμπιστευτείς, και να είσαι ο εαυτός σου στο "εδώ και τώρα". Η μέθοδος δεν βάζει περιορισμούς ούτε στην ηλικία, ούτε στη φυσική κατάσταση, ούτε στην πρότερη εμπειρία χορού. Το σώμα ξέρει ήδη τα βήματα. Όταν παραδοθείς στους 5Rhythms®, αφεθείς στη μουσική και στην αναπνοή σου, η μαγεία ξεδιπλώνεται.

Σε αυτό το εργαστήριο θα κινηθούμε στο άγνωστο. Θα αφήσουμε στην άκρη το χορογράφο και θα επιτρέψουμε στη ζωή "να μας χορέψει". Ανοίγοντας στη δική μας βαθύτερη ύπαρξη και ακολουθώντας το ένστικτο μας, μεταλλάσσουμε τη σκέψη σε γνώση. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνουμε πίσω ό,τι είναι πια περιττό και δίνουμε το χώρο στη δημιουργικότητά μας.


Ο Marc Lendfers είναι δάσκαλος των 5Rhythms® από το 2007. Είναι παθιασμένος drummer, συλλέκτης σπάνιων δίσκων, και δίνει workshops στους 5Rhythms® στην Ευρώπη, και την Αμερική. Γεννήθηκε στην Ν.Ολλανδία και ζει στο Άμστερνταμ. Παίζει κρουστά από την εφηβική του ηλικία και έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα και σε διάφορες μουσικές σκηνές. Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, δούλεψε ως αρχιτέκτονας για 20 χρόνια. Σήμερα είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στο χορό και την οικογένεια του.
Πίσω από τη διδασκαλία του κρύβεται αφενός το πάθος και ο ενθουσιασμός του για το χορό και τη μουσική και αφετέρου η αγάπη του και η συμπόνια για την ανθρώπινη ύπαρξη και τη ζωή. Σκοπός του είναι να εμπνέει και να μεταδίδει το πάθος του. Διδάσκει με όλη του την ενέργεια και το χιούμορ αφήνοντας ελεύθερο το χορευτή να ξεδιπλώσει το προσωπικό του στοιχείο και να ανακαλύψει τους δικούς του τρόπους έκφρασης.
Ο ίδιος λέει: “ Το σώμα μου είναι ο ναός μου, το πάτωμα του χορού είναι το εργαστήρι μου, και οι πέντε ρυθμοί είναι η πρακτική μου. Αυτό που με εκπλήσσει στο χορό είναι ότι δεν σταματά ποτέ να μου αποκαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού μου. Ο χορός ποτέ δεν ψεύδεται και κάθε φορά είναι ένα διαφορετικό ταξίδι. Μόνο οι ίδιοι μπορούμε να αναπνέουμε για τον εαυτό μας, να αναπνέουμε μέσα από την κίνηση. Κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό για τον άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του και έτσι θεραπεύεται. Η στήριξη και η αναγνώριση που παίρνω από τους συγχορευτές μου, με ακολουθούν και στην καθημερινότητα μου”

  • Παρασκευή 13/3, 18:30 - 21:30
  • Σάββατο 14/3, 11:00 - 18:00
  • Κυριακή 15/3, 10:00 - 17:00

 


info: Θέατρο Αλκμήνη – Άκης Δαβής, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής: 150€ για τις 3 ημέρες, ή 130 € με προκαταβολή 50€ ως τις 3/3. Δυνατότητα συμμετοχής μόνο την Παρασκευή 13/3 με 20€. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο: lettinggo5r@gmail.com - τηλ.: 694 4211 211 (Βαγγέλης), 693 2367 340 (Αργυρώ)