Σεμινάριο Ensemble Σωματικού Θεάτρου με την Αλίκη Δουρμάζερ

alikh-doyrmazer

 Ερευνώντας  τη διαλεκτική λειτουργία του σώματος - μυαλού του performer στο «εδώ και τώρα» της δράσης του ensemble group.


Συνδυάζοντας πρακτικές Σωματικού Θεάτρου και δομημένους αυτοσχεδιασμούς, καλλιεργείται η ζωντανή παρουσία του performer στο «εδώ και τώρα», η ανακάλυψη των σωματικών μας εκφραστικών εργαλείων, η απελευθέρωση από τη φόρμα, η ενεργοποίηση της ενστικτώδους επικοινωνίας των μελών του ensemble, η αυτοπεποίθηση στην ελεύθερη εκφραστική διαδικασία.

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στα εξής:

  •     'Αμεση σύνδεση και ενεργοποίηση σώματος - ερεθίσματος- αντίδρασης Ball Game
  •     Κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί / χορός σε ζευγάρια μικρά και μεγάλα γκρουπ.
  •     Τεχνικές δυναμικής σχέσης σώματος - χώρου.
  •     Τεχνικές συντονισμού κίνησης, ρυθμού, εν-συναίσθησης.

Όλη αυτή η διαδικασία χτίζεται μέσα από την ευχαρίστηση της ερευνητικής δράσης. Μέσα από τη δύναμη να παραμένουμε παρόντες ως performers βρίσκοντας τι ακριβώς μας ευχαριστεί την ώρα της δράσης. Ξεκινάμε όλοι μαζί ως ίσα και πολύτιμα μέλη του ensemble group.

Η Αλίκη Δουρμάζερ (Εκπαιδεύτρια σωματικού θέατρου και φωνής, performer, σκηνοθέτης, associate director Duende Ensemble) είναι κάτοχος πτυχίου «Theatre Studies» με ειδικότητα στο Physical Theatre και πτυχίου Master in Arts στo «Ensemble Physical Theatre: Training and Performance». Έχει  ειδική εκπαίδευση στο ψυχοσωματικό θέατρο, στο Ensemble Physical Theatre και σε ‘Voice and the Body’ techniques. Eίναι associate director του DUENDE International Ensemble με έδρα την Αγγλία (2010). Ερμηνεύει, σκηνοθετεί και εισηγείται τη φωνητική εκπαίδευση κατά την διάρκεια σεμιναρίων και residencies της ομάδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται στο θεατρικό πεδίο από το 1999 ως performer και σκηνοθέτης Σωματικού θεάτρου. Διδάσκει ανελλιπώς Σωματικό Θέατρο από το 1999, Τεχνικές (Εnsemble) Σωματικού Θεάτρου, Φωνής και Κινησιολογίας και ερευνά και διδάσκει τη δική της προσέγγιση ‘Voice is the Body – H δυναμική της φωνής ως σώμα’. H τελευταία της ερευνητική παράσταση είναι η Solo Performance ‘MEDuLA’, βασισμένη στην Μήδεια του Ευριπίδη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, performer, χορευτές, σπουδαστές θεατρικών σχολών, εκπαιδευτικούς και σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να διευρύνουν το σωματικό και ηχητικό τους εκφραστικό δυναμικό. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα.

 


info: Κωνσταντινουπόλεως 38, (3ος όροφος, Studio Cumana), Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός), τηλ. επικοινωνίας:  6944 86 25 21 και  6979 09 63 06 | Κόστος σεμιναρίου: 13€ | Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, ώρα: 13.00 – 16.00 | Δήλωση συμμετοχής:  νοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο norforsale.art@gmail.com