Τα σεμινάρια χορού της Norforsale

hliadhs-plwtinos

Τα Σεμινάρια Χορού της Norfosale είναι τρίωρα αυτοτελή βιωματικά σεμινάρια που συνδυάζουν όλες τις παραστατικές τέχνες, σωματοποιώντας ξεχωριστές μορφές έκφρασης. Συντονίζονται από διαφορετικούς κάθε Κυριακή καλλιτέχνες – εισηγητές που επιλέγονται βάσει υψηλών καλλιτεχνικών κριτηρίων από την ομάδα,

Η Norforsale είναι μια νέα καλλιτεχνική συσπείρωση ανθρώπων που με τις δραστηριότητες τους φροντίζουν να προσφέρουν σε κάθε ενδιαφερόμενο συνεχή βιωματική σύνδεση και επαφή με την Τέχνη.

 

  • 22 Μαρτίου 2015: Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού (Walk Run Fly) με τον Πλωτίνο Ηλιάδη (χορευτής σύγχρονου)

Το σεμινάριο διαχειρίζεται το σώμα σαν το τέλειο εργαλείο, βάζοντας το στη διαδικασία να πειθαρχήσει και να ενεργοποιήσει το νευρομυϊκό σύστημα για γρήγορες εναλλαγές ταχύτητας, μεταφορές βάρους, επιπέδων και δυναμικών μέσα από τη συνεχόμενη ροή ενέργειας (flow).

Ο Ηλιάδης Πλωτίνος (χορευτής σύγχρονου) είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα Aerobic-Βάρη και κατεύθυνση στη Βιολογία της Άσκησης. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονοχορό στην ΚΣΟΤ και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μανού”. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμματου S.E.A.D, με τίτλο “Performing in Art”. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στα συστήματα Pilates, Body ART(TM) και στη μέθοδο Gyrotonic®.

 

  • 29 Μαρτίου 2015: Σεμινάριο Ανατολίτικου Χορού με τη Μάριαμ Πρόκου (χορεύτρια-καθηγήτρια oriental-ινδικού χορού)

Η Μάριαμ Πρόκου μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη: κλασικό, τζαζ, barre à terre, ενόργανη, φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο, μοντέρνο, κ.α. Εκπαιδεύτηκε πάνω στον ανατολίτικο χορό στο Παρίσι και στην Κολωνία. Το προσωπικό της στυλ είναι επηρεασμένο από το πέρασμα της αραβικής κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την πνευματική - εκστατική μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες.

 


info: Κωνσταντινουπόλεως 38 (Studio Cumana), Γκάζι, 3ος όροφος (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 6944 862 521 ή 6979 096 306 | Κόστος συμμετοχής κάθε σεμιναρίου: 13€. Για δηλώσεις συμμετοχής: norforsale.art@gmail.com με ονοματεπώνυμο και  τηλέφωνο επικοινωνίας.