Εισαγωγή στις αρχές του Contact Improvisation

afisa_gr2--2

«Η επαφή με το ρευστό σώμα»

με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

Χανιά - Κρήτη

4, 5 Απριλίου 2015

 

Σεμινάριο χορού για αρχάριους και για άτομα με εμπειρία στην κίνηση που επιθυμούν να γνωρίσουν την τεχνική του CI από ένα αρχικό στάδιο. 

«Η αίσθηση της εσωτερικής κίνησης, η συνδεσιμότητα, η επαφή με τον εαυτό και το περιβάλλον σαν ένα ενιαίο σύστημα» αποτελούν τη βάση της πρακτικής του χορού που εξερευνούμε.

Στο σεμινάριο αυτό ανακαλύπτουμε την απολαυστική κίνηση που πηγάζει από το σώμα μας, όπως όταν είμασταν παιδιά. Δίνοντας χρόνο για να αισθανόμαστε αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της κίνησης, διευρύνουμε τις αισθήσεις και αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα όρια των δυνατοτήτων μας. Χαλαρώνοντας μέσα μας, μεταμορφώνεται η σχέση μας με το χώρο και το χρόνο.

Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση της έντασης, η αφύπνιση του σώματος, η επικοινωνία μέσα από την εμπιστοσύνη και τη βαθειά ικανοποίηση που δίνει η σωματική επαφή με τους άλλους. Παίζοντας με τη δύναμη της βαρύτητας και της ανύψωσης, αποκτάμε εργαλεία που μας δίνουν την τρισδιάσταση αίσθηση του σώματός μας, μαθαίνουμε περισσότερα για την εσωτερική στήριξη και την ισορροπία.

Σημαντικό μέρος της δουλειάς είναι οι λεκτικές οδηγίες του δασκάλου που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εσωτερικές εικόνες που συνδέονται με την ανατομία του σώματος, τη λειτουργία της κίνησης, την κιναισθητική εμπειρία, το βίωμα της αναπνοής, την παρατήρηση και την παρουσία.

Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης (somatics) εδώ και 27 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI / somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI / αυτοσχεδιασμού. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά στην Ελλάδα από το 1990-1. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφος, εργάζεται ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια σιάτσου από το 1994.

 


info: Στούντιο Χορού Το Μεγάλο Ο, Γρηγορίου Ε’ 69 (πίσω από το Δημαρχείο), Χανιά-Κρήτη, τηλ. 6942 848 335 | Κόστος σεμιναρίου: 80€. Προκαταβολή: 40€ ως τις 26/3. Αν προπληρωθεί το σεμινάριο με όλο το ποσό μέχρι τις 19/3, το κόστος του είναι 70€. Επικοινωνία για κρατήσεις και πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο: Χριστίνα Κλεισιούνη, τηλ. 6932 190 273 και info@presentbody.com  | Ώρες σεμιναρίου: 11.00 - 16.00