Σεμινάριο συνειδητής κίνησης και αυτοσχεδιασμού με τον Daniel Lepkoff

d692eca7-37df-47aa-9b0e-155cd5d5d5d2

 9 - 10 Μαίου 2015

 

Ο Daniel Lepkoff (USA) είναι ένας από τους ιδρυτές του Contact Improvisation και των τεχνικών release, χαρισματικός και έμπειρος δάσκαλος που συνέβαλε αποφασιστικά στον σύγχρονο χορό με το έργο του από τις αρχές της δεκαετίας του 70.

Σε αυτό το εργαστήριο, η μορφή και η σύνθεση των διαρκώς ανανεούμενων αλληλεπιδράσεων με το περιβάλλον μας, θεωρούνται ως μία «εν χορώ σύνθεση» στη στιγμή. Η δουλειά μας έχει άμεση σχέση με την παραστατική τέχνη και είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κίνηση ως γλώσσα επικοινωνίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ερμηνευτές, αυτοσχεδιαστές και γενικώς άτομα που επιθυμούν να διερευνήσουν σε βάθος την εμπειρία της κίνησης και της ερμηνείας και αποσκοπεί στη διέγερση της φαντασίας και στη δημιουργία μυστηρίου, μουσικής και γεωμετρίας. Προσφέρει δε, τα απαραίτητα εργαλεία για τη διερεύνηση της λειτουργικής κίνησης και των αντανακλαστικών.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Daniel Lepkoff διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη τεχικών release μαζί με τους John Rolland, Mary Fulkerson καθώς και στο Contact Improvisation με τον στενό του συνεργάτη Steve Paxton. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό διερεύνησε νέες μορφές παράστασης. Ασχολήθηκε με ζητήματα που αφορούσαν την κίνηση, μέσα από έντονες περιόδους ατομικής έρευνας, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με πολλούς εμπνευσμένους και αξιόλογους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τον αυτοσχεδιασμό ως πλατφόρμα έκφρασης.

Ο Daniel Lepkoff είναι ένας από τους ιδρυτές του Movement Research στην Ν.Υόρκη (ένας χώρος που πρωτοστάτησε στις νέες αντιλήψεις γύρω από την εκπαίδευση του σώματος μέσα από τις τεχνικές release και αυτοσχεδιασμού, ανοίγοντας νέους δρόμους έρευνας της κίνησης στον κόσμο του χορού, από τη δεκαετία του ’80).  Εργάζεται διεθνώς χορεύοντας και διδάσκοντας σε όλο τον κόσμο. Η έδρα του βρίσκεται στο Vermont (Αμερική) και ζει κοντά στη φύση.

Το Σάββατο 9 Μαίου 2015 ο Daniel Lepkoff θα παρουσιάσει τη δουλειά του σε μία παράσταση σόλο αυτοσχεδιασμού στις 21.00 (με ελεύθερη συνεισφορά)

 


info: Στούντιο Soma, Θωμά Οικονόμου 11-13, Ν. Ψυχικό, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής: 80€ χωρίς ΦΠΑ. Κράτηση θέσης με προκαταβολή 40€ ως τις 29/4. Σε περίπτωση προπληρωμής το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 75€. Πληροφορίες Χριστίνα Κλεισιούνη: 6932 190 273. | Ώρες εργαστηρίου: 11.00 - 16.30