Εργαστήριο Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα

timos-zexas-2

 25 - 26 Απριλίου 2015


Διατάσεις (stretching) και προθέρμανση: τι είναι και με ποιο τρόπο μας εξυπηρετούν στο χορό;

 

Σε αυτό το πρακτικό - βιωματικό εργαστήριο θα κάνουμε μια εισαγωγή πάνω στο θέμα των διατάσεων / προθέρμανσης και θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποιες παρεξηγήσεις (όπως ο όρος «ανοίγματα») γύρω από αυτό το θέμα.

Μέσα από βασικές αρχές της κίνησης θα δούμε πως οι διατάσεις μπορούν να εξυπηρετούν το χορό μας και πως αυτή η ιδιότητα του ελαστικού συνδετικού ιστού και η υγεία του καθιστούν το σώμα μας ένα εύπλαστο μέσο για την τέχνη του χορού.

O Τίμος Ζέχας είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη με δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού (1999) και πιστοποιημένος δάσκαλος μεθόδου Πιλάτες από το 2005. Με υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright, έχει μελετήσει τεχνική release, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, partnering και ρεπερτόριο ομάδας στο στούντιο της Trisha Brown Dance Company (2002/03) στη Νέα Υόρκη. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για practitioner στη μέθοδο Feldenkrais και το teachers’ training της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus.

Διδάσκει τεχνική χορού και χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα επηρεασμένος από την ερευνητική κοινότητα του Axis Syllabus και τον Frey Faust, καθώς και τη μέθοδο Feldenkrais. Επίσης ασχολείται με την πρόληψη τραυματισμών και έχει διδάξει μέθοδο Πιλάτες και body conditioning σε άτομα με αρθροπάθειες.

 


info: Dancevacuum - Center Of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι | ώρες εργαστηρίου: 14.00 - 18.00 | Κόστος συμμετοχής: 40€ | Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής: 6974924991, 6973826166