Ρεπερτόριο-Χορογραφία Modern Jazz με τη Βάσια Βουγιουκλή

nfsoac_posters_20x20_may15_3

17 Μαίου 2015

Η NORFORSALE οργανώνει σεμινάριο χορογραφίας και ρεπερτορίου jazz, με τη Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός). Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική συμμετοχή της Έβελυν Σδούκου (χορεύτρια, ηθοποιός).

Συγκεκριμένα εστιάζει στην εκτέλεση μιας χορογραφίας, όπου χορός, μουσική και ρυθμός συνδυάζονται αρμονικά. Η χορογραφία θα διδαχτεί  τμηματικά και θα οργανωθεί στο χώρο (σχήματα, κατευθύνσεις) και σε ομάδες. Η εξοικείωση με τη μουσική της χορογραφίας συνδέεται με το ύφος και την εκφραστικότητα της κίνησης, στοιχεία πολύ σημαντικά στον jazz χορό. Μέσω της οργάνωσης και της ομαδικής δουλειάς, οι χορευτικοί συνδυασμοί θα πάρουν τη θέση τους στο στήσιμο της τελικής μορφής της χορογραφίας. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν το χορό και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή κίνησης και αποτελείται από τα εξής στάδια :

  • Χορευτικό ζέσταμα, βασικές τεχνικές και βηματολογία της jazz
  • Χορευτικοί συνδυασμοί που αξιοποιούν το χώρο συνδυάζοντας τη γνώση του προηγούμενου σταδίου (crossfloors)
  • Επαφή και μελέτη με τη μουσική της χορογραφίας

Η Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός) είναι αριστούχος του Τμήματος Παιδαγωγικής Μπαλέτου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας (1999) και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003). Έχει σπουδάσει τραγούδι και ως μουσικός και τραγουδίστρια δραστηριοποιείται από το 2000. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή(2005). Από το 2006 διδάσκει κινησιολογία και personal staging σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς.

 

Tα τρίωρα αυτοτελή βιωματικά σεμινάρια Σεμινάρια Χορού-Θεάτρου είναι μία σταθερή δραστηριότητα της NORFORSALE και συνδυάζουν όλες τις παραστατικές τέχνες σωματοποιώντας ξεχωριστές μορφές έκφρασης. Συντονίζονται από διαφορετικούς κάθε Κυριακή, εμπνευσμένους καλλιτέχνες – εισηγητές που επιλέγονται βάσει υψηλών καλλιτεχνικών κριτηρίων από την ομάδα.

Το σκεπτικό της ΝORFORSALE: "προσθέτουμε θέατρο, χορό, μουσική στην ζωή όλων... Πιστεύουμε πως η τέχνη αποτελεί τον σημαντικότερο μοχλό εξέλιξης, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και κοινωνικής συσπείρωσης και βλέπουμε τον άνθρωπο ως εν δυνάμει καλλιτέχνη. Πρόκειται για μία νέα καλλιτεχνική συσπείρωση ανθρώπων που με τις δραστηριότητες τους φροντίζουν να προσφέρουν σε κάθε ενδιαφερόμενο συνεχή βιωματική σύνδεση και επαφή με την Τέχνη".

 


info: Studio Cumana, Κωνσταντινουπόλεως 38, 3ος όροφος, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 6944 862 521 ή 6979 096 306 | Κόστος σεμιναρίου: 13€ | Ώρα: 13.00 - 16.00, ώρα προσέλευσης 12:40 | Δηλώσεις συμμετοχής με e-mail με το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας στο norforsale.art@gmail.com