Σεμινάριο Contact Improvisation με τον Ezra LeBank

1453a022-7bd0-4554-9f11-ece12b6c1dc7

13 & 14 Ιουνίου 2015

Falling Upward

(Πέφτοντας πρός τα επάνω)

Aikido και ακροβατικές ασκήσεις συνδέονται με τις αρχές του contact improvisation καθώς εξερευνούμε τη δημιουργική επιστήμη της κίνησης που απορρέει από το έδαφος (floorward) με ευκολία. Διαγράφοντας την κοινώς αποδεκτή αρχή της βαρύτητας και αντικαθιστώντας την με την κίνηση από το έδαφος προς τα επάνω, αντιλαμβανόμαστε πως το πάτωμα είναι σύμμαχός μας. Διευρύνουμε την ικανότητά μας, έτσι ώστε να προτείνουμε κατεύθυνση στην κίνηση, με πρόθεση και μαλακιά ποιότητα.

Η προσέγγιση στην τεχνική που εξερευνά τον όρο Falling Upward δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για να ασκηθεί η αντίληψη και η παρουσία αρχαρίων στην τεχνική. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε περισσότερο έμπειρους να συναντήσουν διαφορετικές αποχρώσεις στη δυνατότητά τους να χορεύουν στα πάνω επίπεδα, προς τον ουρανό!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα, αλλά είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στην πρακτική του CI ακόμη και σε αρχικό στάδιο.

 

Ο Ezra LeBank είναι ο επικεφαλής καθηγητής του τμήματος της κίνησης καθώς και βοηθός καθηγητής των Παραστατικών Τεχνών/Θεάτρου στο Πανεμιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Long Beach. Υπήρξε βοηθός καθηγητής στο τμήμα Θεάτρου & Χορού στο Παν/μιο της Montana και δίδαξε στο The Juilliard School, Purchase College, κ.α. Παράλληλα διδάσκει σεμινάρια, συμμετέχει ως δάσκαλος σε φεστιβάλ και δίνει παραστάσεις σε διάφορα μέρη στον κόσμο. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ειδικός στα Biomechanics, Contact Improvisation, Partner Acrobatics & Clown.

 

 


info: Στούντιο χορού Present Body, Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής: 65€. Αν το σεμινάριο προπληρωθεί μέχρι τις 7/6, το κόστος συμμετοχής είναι 60€. Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή 30€ μέχρι τις 9/6. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες: 6932190273, 210 3605964 | ώρες σεμιναρίου: 11.00 - 16.30