Καλοκαιρινό Σεμινάριο Μπαλέτου, Σύγχρονου και Barre Astié

mpaleto

6 - 12 Ιουλίου 2015


Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου, ακόμη και σε όσους προετοιμάζονται για τις εξετάσεις στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Διδάσκουν: Νίκη Τηγανιτάκη (barre astié), Euan Trinder (μπαλέτο), Ειρήνη Τσιμπραγού (σύγχρονο)

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, τελευταία μέρα του σεμιναρίου, θα γίνει open class-workshop στο μάθημα του Σύγχρονου, για το ευρύ κοινό.

 

Καθημερινό πρόγραμμα σεμιναρίου

  • 17:00-18:30, Barre Astié
  • 18:30-20:00, Μπαλέτο
  • 20:00-21:30, Σύγχρονο


  Ο Euan Trinder σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ν. Αφρικής και Cape Town, με ειδίκευση στο χορό. Οι περαιτέρω σπουδές του περιλαμβάνουν τα συστήματα χορού RAD, ISTD, Cecchetti, Bourneville, SDS και Alianza Flamenca. Επίσης, παρακολούθησε σπουδές κλασικής μουσικής στο Trinity College του Λονδίνου. Ως επαγγελματίας χορευτής έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού σε Ευρώπη και Αφρική, όπως οι Pact, Pacofs, Capab Ballet και Opera, καθώς και με διεθνείς ομάδες μπαλέτου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μακρά εμπειρία του ως καθηγητού χορού και χορογράφου περιλαμβάνει βραβευμένες συνεργασίες με ομάδες χορού στην Ευρώπη και την Αφρική, με ιδιαίτερη επιτυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Βουλγαρία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο. Ως μέντορας, ανώτατος καθηγητής, χορογράφος και διδάκτωρ του ισπανικού χορού έχει διδάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε πολλά πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Deree και άλλες 58 σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα. Εδραίωσε τη Spanish Dance Society στην Ελλάδα το 1989 και στην Κύπρο το 1991, η οποία αποτελεί και Διεθνές Εξεταστικό Κέντρο. Διετέλεσε Πρόεδρος της Alianza Flamenca από το 2006 έως το 2011.


Η Ειρήνη Τσιμπραγού είναι χορεύτρια, χορογράφος και παιδαγωγός. Είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ και του Studio Harmonic στο Παρίσι. Έχει ολοκληρώσει τον Α΄ κύκλο σπουδών Εκπαιδευτικού Δράματος στο εργαστήριο του Θεάτρου Πόρτα της Ξ.Καλογεροπούλου και έχει ειδίκευση στη διδασκαλία σύγχρονου χορού σε άτομα με αναπηρίες. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Corinne Lancelle, Sophie Boulbouyan, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αγγελική Παπαδάτου, Μάρθα Κλουκίνα για παραστάσεις σύγχρονου χορού στη Γαλλία και την Ελλάδα.
Aπό το 2011 είναι συντονίστρια της ομάδας χορού Very Special Art Hellas (συμμετέχουν χορευτές με ή χωρίς αναπηρία) σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών. Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» από το 2013. Έχει χορογραφήσει τρία προσωπικά έργα: «στεφάνη» 2011,
«Ensemble» 2013, «FULL MOON» 2014 που έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ στην Αθήνα, στην Κρήτη και στη Βουδαπέστη. Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και παιδιά στο Παρίσι, τη Βουδαπέστη και σε ανοιχτά studio της Αθήνας.
 

Η Νίκη Τηγανιτάκη είναι η ιδρύτρια και διευθύντρια της σχολής χορού «ΕΝ ΡΟΗ» στην Αθήνα, καθώς και ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου «Νίκη Τηγανιτάκη» στη Λάρισα, αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο της ISTD (Dance Approved Center). Διπλωματούχος Ανώτερης Σχολής Χορού, πτυχιούχος της Royal Academy of Dance (RAD) και του Πανεπιστημίου Durham της Μ. Βρετανίας στη φιλοσοφία του κλασικού μπαλέτου, στην ιατρική του χορού, στην εκπαίδευση και στη ψυχολογία χορού. Είναι tutor και καθηγήτρια μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) με πτυχίο Licentiate στο μοντέρνο χορό. Επίσης είναι καθηγήτρια της γαλλικής μεθόδου Barre Astié και της αμερικάνικης Zena Rommett Barre Floor. Μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής, του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, της Royal Academy of Dance (RAD), της Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) και του Dance U.K. Χορογράφος με πλούσιο χορογραφικό εθελοντικό έργο. Έχει δίπλωμα διδασκαλίας χορού για παιδιά και εφήβους από το Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance England. Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία του δημιουργικού χορού για παιδιά με ειδικές ανάγκες και για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Η 30χρονη διδασκαλική της εμπειρία περιλαμβάνει παιδιά, αγόρια και κορίτσια, εφήβους, ενήλικες, καθώς και άτομα τρίτης ηλικίας.

 


info: Σχολή Χορού ‘’ΕΝ ΡΟΗ’’, Αρκαδίου 10, Μαρούσι, Αθήνα. Πληροφορίες τηλ.211 215 8810, enroidancing@gmail.com, www.enroι.gr | Κόστος συμμετοχής για όλη την εβδομάδα:
Μπαλέτο: 50€, Σύγχρονο: 50€, Barre Astié: 35€. Οι πρώτες 10 εγγραφές μέχρι 30 Ιουνίου θα καταβάλλουν το ποσό των 40€ ευρώ αντί για 50€ στα αντίστοιχα μαθήματα.