Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Laida Aldaz Arrieta

seminar-laida-aldaz-arrieta-bcbruno-michelet-web

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 


Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν να κινούνται στο χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που τους παρέχει, καθώς και όλα τα στοιχεία που τον αποτελούν, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων χορευτών.

Το σεμινάριο αφορά σε μεγάλο βαθμό τον προσδιορισμό της σχέσης μας με το έδαφος. Αντλεί στοιχεία από την τεχνική Flying Low [χαμηλές πτήσεις] του David Zambrano, ο οποίος στο παρελθόν έχει διδάξει και ο ίδιος στην Καλαμάτα. Το έδαφος είναι ο παρτενέρ μας στο χορό και είναι σημαντικό να μάθουμε πώς το χρησιμοποιούμε όταν κινούμαστε στο χώρο. Η διδασκαλία εστιάζει στον τρόπο ευθυγράμμισης του σκελετού μας ώστε να μπορούμε να «μπαίνουμε και να βγαίνουμε» από το έδαφος πιο αποτελεσματικά. Επίσης, δίνει βάρος στη σωματική αντίληψη των συμμετεχόντων όταν τα σώματά τους κινούνται σε συνεχόμενες σπείρες, γλιστρώντας, κυλώντας, πηδώντας και, τελικά, «λιώνοντας» πάνω στο έδαφος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

H Laida Aldaz Arrieta αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού της Ναβάρρας το 2000 και στη συνέχεια στη σχολή PARTS με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και ομάδες, όπως οι: David Zambrano, Ali και Hedi Thabet, Irma Firma, κ.α. Η επαγγελματική της πορεία την έφερε σε επαφή με καλλιτέχνες από διαφορετικές ειδικότητες, που την ενέπνευσαν και ενίσχυσαν το ενδιαφέρον της και για άλλες μορφές τέχνης, όπως οι εικαστικές. Τα τελευταία χρόνια η Λάιντα Άλνταζ Αρριέτα παρουσιάζει και δικά της έργα, άλλοτε σόλο και άλλοτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες.

 


info: 17 - 25 Ιουλίου 2015 | Κόστος συμμετοχής: 120€. Εγγραφή-Προκαταβολή: 30€. Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου: 6972 558 593 mail@kalamatadancefestival.gr