Απόπειρες Χορογραφίας Version 2 με την Πατρίσια Απέργη

patricia-web-1

Πώς γεννιέται μια χορογραφία;

Τι υλικά χρειάζομαι;

Πώς οι ιδέες μου μεταφέρονται στη σκηνή;


Ένα χορογραφικό σεμινάριο στο χρόνο υπό τη μορφή χορο-συλλεκτών με την Πατρίσια Απέργη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ερευνήσουν και να μελετήσουν τους κώδικες του αυτοσχεδιασμού και της χορογραφίας, προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι καλλιτεχνικές προτάσεις και τα έργα που θα προκύψουν από το σεμινάριο, θα παρουσιαστούν στο Arc for dance festival 2015.

 

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 3 περιόδους:

  • 1η Περίοδος: Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015

Τίτλος: Βουτιά στο κενό

Μια πρώτη προσπάθεια εξερεύνησης του προσωπικού τρόπου κίνησης. Τι ονομάζουμε προσωπικό στυλ κίνησης και πώς μπορώ να το ανακαλύψω; Πώς επηρεάζεται η κίνησή μου από τις αντιδράσεις των άλλων; Πώς μπορώ να μετατρέψω τις εμπειρίες μου σε χορό;

 

  • 2η Περίοδος: Ιανουάριος-Μάρτιος 2016

Τίτλος: Χορο-συλλέκτες

Στη φάση αυτή, προσπαθούμε να συλλέξουμε όσα περισσότερα υλικά, πληροφορίες και ιδέες μπορούμε, με σκοπό να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με τη σύνθεση. Εδώ συνδιαλεγόμαστε με την έννοια της "συσσώρευσης" (accumulation), του πειραματισμού και της επιλογής. Μέσα σε αυτήν την περίοδο, θα παίξουμε με την ιδέα της δωρεάς (artistic donation). Δηλαδή, θα μας δοθούν "χορογραφικά δώρα" από επαγγελματίες καλλιτέχνες και συνεργάτες, όπου μαζί με τις προσωπικές μας ιδέες θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους σύνθεσης των υλικών αυτών. Ενδεικτικά, θα δουλέψουμε πάνω στους τομείς: φωτισμοί, δραματουργία, χρήση κειμένου, κ.α.

  • 3η Περίοδος: Απρίλιος-Μάιος 2016

Τίτλος: Μικρές δοκιμές

Οι συμμετέχοντες, έχοντας πια καταλήξει στην ιδέα με την οποία θέλουν να πειραματιστούν, ξεκινούν πρόβες σε στούντιο. Θα υπάρξει ειδικό χρονοδιάγραμμα προβών στο στούντιο του Dance Cultural Centre, σε μορφή residency, για τους "μελλοντικούς" χορογράφους.
 

-- Κάθε περίοδος είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί αυτόνομα.
-- Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει από μία έως και τις 3 περιόδους.
-- Μόνο οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν και τις 3 περιόδους, θα παρουσιάσουν το έργο τους στο φεστιβάλ.
-- Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ σε μια ημέρα αφιερωμένη στους νέους χορογράφους (Prime Movers Night) και κάποια από αυτά τα έργα θα επιλεγούν για να παρουσιαστούν και στο κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ (ARC for Dance Festival 2016)

 


info: DAN.C.CE - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, 10435 Αθήνα, τηλ. 210 523 05 82  | κάθε Σάββατο: 17:00-21:00 | Δηλώσεις συμμετοχής για την 1η περίοδο έως 30 Σεπτεμβρίου, για την 2η περίοδο έως 19 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο  210 523 05 82