Σεμινάριο Ερμηνευτικής Τεχνικής

-margarita-nikitaki

31 Οκτωβρίου

 1 Νοεμβρίου 2015
 

Το παιχνίδι του ερμηνευτή:

Το σώμα ως μέσο παιγνιώδους σκηνικής επικοινωνίας

Master-class με τη Σοφία Μαυραγάνη και τη Melina Seldes


 

Η Μελίνα Σέλντες (Melina Seldes) και η Σοφία Μαυραγάνη, ιδρυτικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX, συνδυάζουν την έρευνα που έχουν επιτελέσει στο χώρο των παραστατικών τεχνών σε ένα κοινό σεμινάριο ερμηνευτικής τεχνικής, το οποίο εστιάζει στην εξέλιξή μας ως ερμηνευτές, μέσω της συνειδητοποίησης και οργάνωσης του τι είμαστε και τι έχουμε: σωματικότητα, επιδεξιότητες, στρατηγικές, δημιουργικότητα.

Στόχος είναι η επίτευξη της μέγιστης ερμηνευτικής δυνατότητας και ικανότητας συνδιαλλαγής στο εδώ και το τώρα με το πιο δημιουργικό, παιγνιώδη και άψογα-εκτελεσμένο τρόπο.

Η πρακτική του σεμιναρίου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μεθόδων διαχείρισης των εκφραστικών μέσων, στην εκγύμναση της συγκέντρωσης σε συνδυασμό με τη ετοιμότητα, στη σωματική προσαρμοστικότητα, στην ενδυνάμωση της σκηνικής παρουσίας και στην εξέλιξη εργαλείων επικοινωνίας με το θεατή μέσω ανατροπής των αναμενόμενων πρακτικών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, δραματικών σχολών και θεάτρου, καθώς και σε ανθρώπους με εμπειρία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και διάθεση ερευνητική.

***

Για τη Σοφία Μαυραγάνη:
Είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία / dance making και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων / marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Μαζί με την ομάδα amorphy, σχεδιάζει και διοργανώνει τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO με τη συμμετοχή κάθε χρονιά πάνω από 70 καλλιτεχνών. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί σε 13 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία). Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.


Για τη Μελίνα Σέλντες:
Μπουένος Άιρες (1981). Ερμηνεύτρια, dance-maker, ερευνήτρια. Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του espacio LEM, του πρώτου κέντρου για την ανάπτυξη των “moving arts” στο Μπουένος Άιρες και ιδρυτικό μέλος του δικτύου FINGERSIX. Mόνιμη συνεργάτης με τον Βρετανό σκηνοθέτη Angus Balbernie, με την Αργεντίνα χορογράφο Viviana Iasparra και με την ελβετική ομάδα PiccoliProduction. Όσον αφορά στην έρευνά της πάνω στις τεχνικές performing, έχει προσκληθεί να διδάξει σε πανεπιστήμια και κέντρα χορού στην Ευρώπη και την Αργεντινή. Σπούδασε χορογραφία στο ArtEZ University of Arts (Άρνεμ/Ολλανδία) ενώ το 2007 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Σωματικό Θέατρο στο Royal Holloway University (Λονδίνο/Αγγλία).

 


info: Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα», Καλλιρόης 10, Αθήνα | Ημερομηνίες: Σάββατο 31 Οκτωβρίου & Κυριακή 1 Νοεμβρίου | Ώρες12.00 – 15.00 | Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες | Κόστος συμμετοχής: 50 € | Δηλώσεις συμμετοχής: Σοφία Μαυραγάνη, smavra@gmail.com και 6946607320. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.