Σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας με την Αποστολία Παπαδαμάκη

12189717_10154321094047519_4534806880884596362_n

Στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν, ώστε να δημιουργείται ο μεγαλύτερος δυνατός χώρος την ώρα που κινούμαστε. Η έλλειψη χώρου ανάμεσα στις αρθρώσεις περιορίζει την κινητικότητα και πολύ συχνά καταλήγει στη δημιουργία πόνου.

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόση σοφία διαθέτει η σπονδυλική σας στήλη; Πώς είναι η κατασκευή της και πόσο μεγάλη η κινητικότητά της;

Μαθαίνοντας να κινούμε οστά αντί για μυς αυξάνουμε την κινητικότητα και την ευλυγισία μας, αποκτούμε κίνηση πολύ πιο ελαφριά και ξεκούραστη και βάζουμε τόση δύναμη, την ελάχιστη, όση μας χρειάζεται για να κάνουμε μια κίνηση.

Ταυτόχρονα, η απελευθέρωση των οστών του σώματος μας, η βελτίωση της κινητικότητάς τους, μας δημιουργεί ψυχική ευφορία αφού εξαφανίζονται πολλά "σφιξίματα" που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους και αντίστοιχες κινητικές συνήθειες. Εμπλουτίζοντας την γνώση που έχουμε για τα οστά μας μέσα από βιωματική εμπειρία, αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας. Η γνωριμία με τον ανθρώπινο σκελετό στο σεμινάριο αυτό γίνεται μέσα από ένα μοντέλο σκελετού και μέσα από επιλεγμένα βιβλία ανατομίας.

 

  • Α’ συνάντηση, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 14.00-18.00

Παρουσίαση σκελετού, κρανίο, αυχένας, ωμοπλάτες. Θώρακας + σύνδεση με ωμοπλάτες-αυχένα-κρανίο

  • Β’συνάντηση, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 11.00-15.00

Λεκάνη, ιερό οστό + σύνδεση με θώρακα. Γόνατα-πέλματα, αγκώνες-παλάμες. Ολόκληρος ο σκελετός και πως η ελευθερία στη μια άρθρωση επηρεάζει την ελευθερία μιας άλλης άρθρωσης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στη λειτουργία της κίνησης, μαθητές και δάσκαλοι (yoga, χορού, pilates, aikido, tai chi, κ.ά.) και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους μέσα από τη σχέση με το σώμα τους.

Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες:

- Φορέστε άνετα και ελαφριά ρούχα σε πολλές στρώσεις. Επειδή θα δουλέψουμε αρκετά σε ζευγάρια, τα ελαφριά ρούχα βοηθούν να αγγίξουμε τα οστά πάνω από τα ρούχα.
- Φέρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο, πιθανόν να θελήσετε να σημειώσετε κάτι.
- Συχνά, αλλά όχι αποκλειστικά, θα δουλεύουμε σε ζευγάρια .Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στη δημιουργία των ζευγαριών, τα οποία ζευγάρια εργασίας θα δημιουργήσω σε σχέση με τον σωματότυπό τους.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη, είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και δασκάλα χορού, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΚΣΟΤ. Συνέχισε τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη με υποτροφίες του: Ιδρύματος Ωνάση, Ιδρύματος Γουλανδρή, Merce Cunningham μελετώντας νέες τεχνικές σύγχρονου χορού. Οι σπουδές της στο χορό συμπληρώνονται με σπουδές στη Hatha Yoga, την τεχνική Alexander, το Reiki και την Κρανιοϊερή θεραπεία.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Θησείον, Σύγχρονο θέατρο Αθήνας. Συγχρόνως χορογράφησε–σκηνοθέτησε μεγάλα και σημαντικά θεάματα, όπως την υποβρύχια παράσταση Drops Of Breath στο Σούνιο, την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (2004). Δέχθηκε παραγγελίες από σημαντικά θέατρα του εξωτερικού. Παράλληλα εργάστηκε στο θέατρο και την όπερα κυρίως για έργα που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο και στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2013 ήταν καλλιτεχνική Διευθύντρια για το Χορό στα 48α Δημήτρια Θεσσαλονίκης. Τα έργα της με την ομάδα της quasi stellar έχουν παρουσιαστεί σε 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Η ίδια είναι σόλο performer.

Διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η διδασκαλία της αφορά τη Βιωματική Ανατομία (τεχνική θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης πάνω στην απελευθέρωση της κίνησης), τη σωματοποίηση της μεταμόρφωσης (τεχνική αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής έκφρασης), καθώς και το Κυκλικό Training (τεχνική σύγχρονου χορού).

 


info: Anahat Yoga Center, Ολυμπίας 16, Αργυρούπολη (Μετρό Άλιμος). Τηλ: 210 99 67 757 (17.30-18.30) και 6972 517 277 (14.00-17.00) | Εισφορά και εγγραφή: 50€ για τις δυο μέρες. Για μία μόνο συνάντηση: 25€. Κράτηση θέσης απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο: quasi@otenet.gr (Αποστολία Παπαδαμάκη)