Χορογραφικό εργαστήρι με την Αθηνά Βάχλα

12105753_1637339439853658_6858164525749008386_n

13 - 14 Φεβρουαρίου 2016

Εργαστήρι 2


Το εργαστήριο εστιάζει στην ανταλλαγή, στη σωματοποίηση της ανάληψης του βάρους (onweight), τη δόμηση ενός ντουέτου μέσω της μεθόδου της εξάντλησης μορφών και τη χορογραφία, πέρα από την οργάνωση του αρχικού υλικού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους για τους οποίους το σώμα και η κίνηση είναι κεντρικής σημασίας για τις πρακτικές τους, όπως χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, εικαστικούς καλλιτέχνες, αθλητές, οι οποίοι διατηρούν τη δυαδική σχέση ως μέσο σωματικό, αλλά και ως δομή για την έρευνά τους. Αν και το εργαστήριο δεν αφορά στον αυτοσχεδιασμό μέσω της επαφή contact improvisation, έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα ο οποίος είναι σημαντικός για την ολοκλήρωσή του.

Σύντομες αναθέσεις, αυτοσχεδιασμοί και περισσότερο αναπτυγμένη μελέτη αναφορικά με την κίνηση θα προσδώσουν στους συμμετέχοντες: το βίωμα ενός δημιουργικού ταξιδιού με στόχο την έρευνα για την εναλλαγή του βάρους, τις σχέσεις των συμμετεχόντων και τη λήψη αποφάσεων κατά την διάρκεια της κίνηση με τον άλλο. Οι αναθέσεις θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ενισχύσουν την υπάρχουσα γνώση, καθώς και τις μεθόδους τους τόσο για τις δημιουργικές, όσο και τεχνικές πρακτικές τους. Οι αναθέσεις έχουν στοιχεία από τη μεθοδολογία καλλιτεχνών, όπως η M. Stuard, οι DV8 και η Pina Bausch.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με μια προθέρμανση και θα ακολουθήσει έρευνα, δημιουργικές αναθέσεις, παρατήρηση και ανατροφοδότηση. Από τους συμμετέχοντες απαιτείται μία αυστηρά φυσική προσέγγιση προκειμένου να είναι σωματικά δραστήριοι, να ρισκάρουν, να είναι ανοιχτοί στον πειραματισμό και να δουλέψουν έχοντας συνεργατικό πνεύμα μέσα με την ομάδα.

Μάιος 2016 - Χορογραφικό Εργαστήρι 3: Χωρικός σχεδιασμός, σκιαγράφηση χορογραφίας - Το εργαστήριο αυτό θα επικεντρωθεί στη χωρική συνειδητοποίηση για τις επιδόσεις και τα στοιχεία του χωρικού σχεδιασμού για τη χορογραφία.

Ιούλιος 2016- Χορογραφικό Εργαστήρι 4: Δυναμική Laban και η δύναμη του κέντρου στις ασιατικές πολεμικές τέχνες.

Η Αθηνά Βάχλα είναι επίτιμη ερευνήτρια στο Τμήμα Δράματος του Πανεπιστημίου Rhodes στη Νότια Αφρική και καθοδηγήτρια στο μάθημα της χορογραφίας στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από το 2002. Είναι διεπιστημονική καλλιτέχνις και καθηγήτρια με ειδίκευσηι στη χορογραφία, μέσα από μια πορεία ευαισθητοποίησης για τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία.

 


info: Full Out, Ιουστινιανού 8 & Βενιζέλου 54 (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη | Πληροφορίες και προεγγραφές: Αυγή Προγκίδη 698 507 62 46 | Κόστος:100€ η κάθε ενότητα. Έκπτωση σε όσους παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες. Μέλη Σωματείου Καθηγητών Χορού: 80€ / ενότητα. |  Ώρες εργαστηρίου: 13 Φεβ: 17.00-21.00 και 14 Φεβ: 11.00-15.00,