Αρχιτεκτονική & Χορός με τη Σοφία Κονδυλιά

afisa-seminario

2ος Κύκλος Εργαστηρίου

σύνθεσης solo
 

Μετά την επιτυχία του πρώτου σεμιναριακού κύκλου «Αρχιτεκτονική και Χορός» (Σεπτέμβρης 2015) ξεκινά νέος κύκλος εργαστηρίου σύνθεσης solo από τη Σοφία Κονδυλιά. Με τη λήξη του εργαστηρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα soli τους (μέσα Φεβρουαρίου 2016) σε θεατρικό χώρο, μετά τη solo παράσταση-διάλεξη (lecture-performance) της χορογράφου, με τίτλο «Αρχιτεκτονική + χορός: από τη θεωρία στην πράξη και πάλι πίσω».

Η χορογράφος θα δουλέψει παράλληλα σε δύο συνθετικά στάδια. Οι συμμετέχοντες του 1ου κύκλου θα ενταχθούν στο νέο κύκλο περνώντας σε στάδιο αποδόμησης, επεξεργασίας και ανασύνθεσης του έργου τους, ενώ οι νέοι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στο αρχικό στάδιο της γέννησης, αναγνώρισης και συγκρότησης μιας δικής τους ιδέας. Παλαιοί και νέοι συμμετέχοντες θα δουλέψουν ξεχωριστά, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και χορογραφική εξέλιξη όλων των κομματιών.

Τα soli εξελίσσονται βάσει της μεθόδου που ερευνά η χορογράφος και εφαρμόζεται στις κεντρικές ιδέες των συμμετεχόντων. Έτσι, κάθε ένα από αυτά αποτελεί την καθαρή και συνοπτική διατύπωση μίας ιδέας διάρκειας 3’- 5, ενώ όλα μαζί, μάς αποκαλύπτουν μία πολυδιάστατη αποτύπωση της διεπιστημονικής αυτής έρευνας, που αρχικά θα μας αποκαλυφθεί ως θεωρία μέσω της παράστασης-διάλεξης και στη συνέχεια, ως έμπρακτη εφαρμογή μέσα από την παρουσίαση των soli. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι εκπαιδευτικός, τόσο σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση της συνθετικής διαδικασίας, όσο και στη σκηνική εμπειρία.

Το χορογραφικό εργαστήρι απευθύνεται σε χορευτές, performers, σπουδαστές χορού, εικαστικούς και σε ανθρώπους με σκηνική και αυτοσχεδιαστική εμπειρία.

Παρασκευές 8,15, 22, 29 Ιανουαρίου 2016 και 1, 5 Φεβρουαρίου 2016

  • 17.00 – 19.00 (A΄γκρούπ)
  • 19.00 – 21.00 (B' γκρούπ - νέοι συμμετέχοντες)

Κυριακές 10, 17, 24, 31Ιανουαρίου 2016 και 1, 7 Φεβρουαρίου 2016

  • 17.00 – 19.00 (A΄γκρούπ)
  • 19.00 – 21.00 (B' γκρούπ - νέοι συμμετέχοντες)

Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να μπορούν βρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου χρειάζεται να έχουν υπόψη ότι μετά τη λήξη του εργαστηρίου (7/2) θα υπάρξουν και κάποιες επιπλέον τεχνικές πρόβες στο θέατρο οι οποίες θα ανακοινωθούν το συντομότερο.
 

Η παράσταση - διάλεξη

Είναι η πρώτη φορά που η χορογράφος αποφασίζει χορεύοντας... να μιλήσει για χορό, κρίνοντας τον τρόπο αυτό ως τον πλέον άμεσο για την προσέγγιση της κινητικής και χωρικής εμπειρίας. Η αρχιτεκτονική σύνθεση και η χορογραφία συσχετίζονται με βάση τη σκέψη, πως η κίνηση δομεί και ενεργοποιεί χώρο και στα δύο αυτά ερευνητικά πεδία. Ξεκινώντας από τη μελέτη και παρατήρηση της ανθρώπινης αισθητηριακής αντίληψης, γίνεται το πέρασμα στην «αποτύπωση» των ανθρώπινων αντιληπτικών μηχανισμών και τρόπων εντός της συνθετικής διαδικασίας και του συνθετικού προϊόντος.

 


info: Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά (αίθουσα Γιάννης Φλερύ), Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος (κοντά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) | Κόστος: 80 € για όλον τον κύκλο του σεμιναρίου (20 ώρες). Δήλωση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού στο mailsofiakondylia@gmail.com έως και 01/01/2016. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με προσωπικό mail εντός μίας (1) εβδομάδας για την έγκριση της συμμετοχής τους και θα λάβουν λεπτομέρειες για κατάθεση προκαταβολής 40 €, η οποία συνεπάγεται την κατοχύρωση της θέσης τους στο εργαστήρι. Για περισσότερες πληροφορίες: 690 673 0217