Χοροκινητική έκφραση & αυτογνωσία με τη Μαριλένα Καρέττα

001-iasis-dance-foto-x8-gia-fylladio

Βιωματικό εισαγωγικό εργαστήριο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016


H χοροθεραπεία είναι δημιουργική θεραπεία μέσω της τέχνης, που χρησιμοποιεί το χορό και την κίνηση για να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει καλύτερη σχέση με το σώμα του, τον εαυτό του και τους άλλους. Συνδέει σώμα – νου/σκέψη - συναίσθημα – πνεύμα, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ολιστικά.

Από τις βασικές αρχές της είναι ότι η προσωπικότητα, η ιστορία και η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου καταγράφονται στο σώμα του -body memory- και εκφράζονται με την κίνησή του. Έτσι μια αλλαγή στον τρόπο κίνησης, θα φέρει αλλαγή και στη συμπεριφορά. Χορεύοντας λοιπόν, συνδεόμαστε με τον αληθινό μας εαυτό, και πορευόμαστε σε αλλαγές που μας φέρνουν πιο κοντά στην ίαση.

Κάποιοι από τους στόχους μας είναι, το άτομο....

  •   να «ακούει» το σώμα του και να ανακαλύπτει το νόημα και το συμβολισμό της κίνησης του
  •   να μάθει τρόπους για να αποφορτίζεται από την ένταση και το stress
  •   να ξεμπλοκάρει την εκφραστικότητα και την αυθεντικότητά του, ώστε να ελευθερωθεί από περιορισμένες και στερεότυπες κινήσεις και συμπεριφορές
  •   να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την πρωτοβουλία
  •   να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, ώστε να «πατάει καλύτερα στα πόδια του»
  •   να εξερευνά τους τρόπους που σχετίζεται με τους άλλους, ώστε να μπορεί να βιώνει τη χαρά της επικοινωνίας και του μοιράσματος.

Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε παιχνίδι, χειρονομίες, λόγο, ζωγραφική, πηλό, αυτόματη γραφή κ.ά., και θα δουλέψουμε μέσα σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό και µη κριτικό. Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία στο χορό.
                                                                                       
Η ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα συνεχίσει τη διαδικασία με εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις μέχρι και τον Ιούνιο. Για όσους εγγραφούν στο τέλος του σεμιναρίου, θα υπάρξει έκπτωση 20% στον πρώτο μήνα. Πραγματοποιούνται επίσης ατομικές συναντήσεις.

Φορέστε άνετα ρούχα για κίνηση και χοντρές κάλτσες.

----------

Η Μαριλένα Καρέττα Senior GADTH, - χορογράφος, χοροθεραπεύτρια, είναι πτυχιούχος της ΚΣΟΤ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, στο σύγχρονο χορό, Αφρικάνικο και σε άλλα είδη χορού, χορογραφίας και Body work. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού Πέλματα στην οποία χορογραφεί. Έχει διδάξει από το 1986 δημιουργική κίνηση, μουσικο-κινητική αγωγή, κινησιολογία ηθοποιών και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην εκπαίδευση της Ένωσης Χοροθεραπευτών. Εργάζεται από το 1999 ως Χοροθεραπεύτρια ατομικά και ομαδικά με διάφορους πληθυσμούς και ηλικίες, και είναι επόπτρια. Είναι Senior μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ολοκλήρωσε post masters σπουδές με την Ελένη Λεβίδη, με ειδικότητα στην Αυθεντική κίνηση και θεραπεία. Έχει μελετήσει επί χρόνια παραδοσιακά κρουστά και φωνή. Χρησιμοποιεί τη δύναμη της κίνησης σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.
 


info: Footsteps, Γρ. Ξενοπούλου 17, (μετρό Εθνική  Άμυνα) | ώρα: 16.00 - 21.00 | Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης έως και τις 12 Μαρτίου, στο τηλ. 6944 880487. Λόγω περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. | Κόστος: για εξόφληση ως και τις 8 Μαρτίου 2016: 40 €. Μετά από αυτή την ημερομηνία: 50€ | Πληροφορίες τηλ. 6944 880 487, Μαριλένα Καρέττα. Ε-mail: pelmata2@gmail.com