Σεμινάριο χοροθεάτρου με τον Δάφνι Κόκκινο

83fcd7e5-5943-4616-9095-b179701835ed

O Δάφνις Κόκκινος επαναλαμβάνει και εφέτος τα επιτυχημένα σεμινάρια και τις παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 και τον Αύγουστο του 2015, στο Πάνορμο της Κρήτης.

Το φετινό σεμινάριο 11 - 22 Ιουλίου 2016 θα καταλήξει σε ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό, το στις 23 & 24 Ιουλίου 2016.

Το σεμινάριο ξεκινά με ένα μάθημα σύγχρονου χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard ). Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο. Η μουσική για τον Δάφνι παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για τη μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης. Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε.

Την πρώτη βδομάδα θα παραδώσει μαθήματα η Giorgia Maddamma, διακεκριμένη χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού και τη δεύτερη βδομάδα ο Δάφνις Κόκκινος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους.

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο με τα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη, ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Πίνα Μπάους. Aπo το 1993 έως σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ. Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά το θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών της γερμανικής ομάδας. Εδώ και 24 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Πίνα ανάμεσα στα οποία τα: «Iphigenie auf Tauris», «Sacre du printemps», «Kontakthof», «Arien», «1980», «Bandoneon», «Two Cigarettes in the Dark», «Viktor», «Ahnen», «Palermo-Palermo», «Tanzabend», «Bamboo Blues», «Agua», «Masurca Fogo», «Danzon», κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: «Ηabla con ella» του Pedro Almodovar, «Pina» του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ «Zenne the Dancer». Η πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο «Addio Αddio Αmore» είναι αφιερωμένη στην Πίνα Μπάους. Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

 

Η Georgia Maddamma αποφοίτησε ως καθηγήτρια κλασσικού χορού από την Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης (1989). Ήταν χορεύτρια στην ομάδα "Danzare la vita" και στην ομάδα “Scenamobile” στη Ρώμη (1992). Αποφοίτησε από το Folkwang Hochschule στο Essen που διηύθυνε η Πίνα Μπάους (1994). Σπούδασε Τεχνική Λιμόν και εργάστηκε ως χορεύτρια και βοηθός του Καθηγητή Libby Nye και Prof. Alice Condodina για την ανασύσταση του ρεπερτορίου του Limón, για το Χοροθέατρο της Χάγης και του Πανεπιστημίου Τεχνών Folkwang. Εργάστηκε ως χορεύτρια στο Χοροθέατρο του Munster, στο Χοροθέατρο της Χάγης, στο “Echos of American Dance Theater”. Έχει χορέψει  ρεπερτόριο των: Doris Humphrey, José Limón, Anna Sokolow, Lucas Hoving. Έχει πτυχίο στην Παιδαγωγική του Σύγχρονου Χορού από το Πανεπιστήμιου Τεχνών Folkwang (2005). Από το 2005 εργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος στην Ιταλία, στη δική της ομάδα Koreoproject και συνεργάζεται με χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς. Διδάσκει στο Χοροθέατρο της Χάγης, στο Χοροθέατρο του Kassel, στην Ακαδημία  Perduta Forlì, στο Cantieri Teatrali Koreja, στο Πανεπιστήμιο της Bologna, στην Ακαδημία χορού της Ρώμης. Από το 2010 εργάζεται ως καθηγήτρια Σύγχρονου χορού στο Folkwang University Τεχνών και από το 2012 ως καθηγήτρια στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ.

 


info: «Χαρουπόμυλος», Πάνορμος Κρήτης | ώρες σεμιναρίου: 10.00 – 15.00 και 19.00 – 22.00 καθημερινά | Παρουσίαση του σεμιναρίου ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 και Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, ώρα 20.30 | Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο: Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, mail). Όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενο σεμινάριο του Δάφνι Κόκκινου παρακαλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό και ένα video 40'' στη διεύθυνση epimenides.panormo@gmail.com μέχρι τις 8 Μαίου 2016, με θέμα e-mail : "Daphnis Kokkinos". Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες: epimenides.panormo@gmail.com