Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais

img_1082

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εισαγωγή για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais “Athens 2”

με την Petra C. Koch

 

Tο Σάββατο 14 Μαΐου 2016, η Γερμανίδα Petra C. Koch έρχεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα για να παραδώσει ένα σεμινάριο με θέμα Standing on your own feet (πώς να στέκεται κανείς στα πόδια του), το οποίο θα αποτελέσει και εισαγωγή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais που θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου 2016.

Το σεμινάριο του Μαΐου θα ασχοληθεί με την ανόρθωση του σώματος και με τους εσωτερικούς του χώρους. Θα διερευνήσει την αλληλεπίδραση των πελμάτων, του πυελικού εδάφους και του διαφράγματος. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικά την Petra C. Koch και τον τρόπο διδασκαλίας της, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το σεμινάριο αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή και συμμετοχή στην επαγγελματική εκπαίδευση “Athens 2”.

H Petra Camilla Koch εκπαιδεύτηκε (1980-1983) από τον ίδιο τον Δρ. Moshe Feldenkrais στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Έχει εργαστεί ως φυσιοθεραπεύτρια ενώ μετά από πολύχρονη εμπειρία ως βοηθός εκπαίδευσης έγινε εκπαιδεύτρια της Μεθόδου Feldenkrais, το 1997. Από το 2005 είναι διευθύντρια σπουδών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Feldenkrais στο Αμβούργο Γερμανίας. Δίδαξε μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία όπου ήταν διευθύντρια σπουδών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Wellington (Νέα Ζηλανδία) από 2007 έως το 2010.

Το στυλ διδασκαλίας της βασίζεται στο διάλογο και την εξωστρέφεια, ενώ έχει επιρροές από τη θεραπεία τραύματος (Peter Levine) που έχει διδαχθεί, καθώς και την εμπειρία της ως σύμβουλος ζωής.

Η Petra Koch είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Μοσέ Φελντενκράις στο Μόναχο όταν παρουσίαζε τη Μέθοδό του σε επαγγελματίες του κλάδου της Παιδιατρικής. «Στην προσέγγιση του Μοσέ Φελντενκράις ανακάλυψα όλα αυτά που δεν είχα βρει ως φυσιοθεραπεύτρια στον κλασικό ιατρικό χώρο. Με εντυπωσίασαν πολύ οι γνώσεις του, η επιδεξιότητα και η ικανότητά του να φτάνει στη θεμελιώδη αλήθεια της κίνησης, καθώς και ότι μέσω αυτών μπορούσε να αποκαθιστά το δυναμικό κινήσεων που διέθετε κάθε ένας από τους θεραπευόμενούς του».
 


info: Zencenter, Λιμπόνα 2, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι ή Σύνταγμα) | ώρα σεμιναρίου: 10.00-15.00 | Κόστος συμμετοχής: 50€ (Το κόστος του σεμιναρίου θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα όσων αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην επαγγελματική εκπαίδευση). Δηλώσεις εγγραφής-πληροφορίες: Ulrike Hasbach-Doussis, τηλ.:  69 37 35 27 00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη για την κράτηση θέσεων είναι η προκαταβολή των 30€.