Σεμινάριο τεχνικής και αυτοσχεδιασμού με την Inma Rubio Tomas

dsc01957_1

14 - 15 Μαίου 2016

Μεθοδολογία & Κινησιολογική προσέγγιση
 

Η αντίληψη του χώρου και εν συνεχεία ο ίδιος ο χώρος μπορούν να επηρεάσουν διαφορετικά στάδια στην εξέλιξη και δομή της κίνησης.

Η μεθοδολογία του συγκεκριμένου σεμιναρίου επικεντρώνεται στην «κινητική αποδόμηση» μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού, οι οποίες χρησιμοποιούν ως βασικά εργαλεία τον χώρο και την έκταση του χρόνου. Η χρήση των εργαλείων αυτοσχεδιασμού θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε τις δύο αυτές διαστάσεις και να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους ο χώρος σωματοποιείται, δια-μοιράζεται μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και συν-διαμορφώνεται παρουσία όλων των σωμάτων που βρίσκονται εντός του.

Το σεμινάριο ενθαρρύνει τους χορευτές να πειραματιστούν με την κίνηση και να αντιληφθούν το χορό ως ένα ηχοτοπίο σε διάλογο με το χώρο. Επίσης, επιχειρεί να ενδυναμώσει τη συμμετοχή, ανταλλαγή, έκφραση και σκέψη σε όλα τα παραπάνω.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές που έχουν εμπειρία στις τεχνικές του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού.

Η Inma Rubio Tomas είναι χορεύτρια και χορογράφος. Αποφοίτησε από το Εθνικό Κονσερβατόριο Μουσικής και Χορού της Βαλένθια (Ισπανία) και συνέχισε τις σπουδές της στο αντίστοιχο Κονσερβατόριο της Χάγης (Ολλανδία). Έχει χορέψει σε καταξιωμένες ομάδες του εξωτερικού, όπως οι: Scapino Ballet Rotterdam (1991-2001), MD Kollektiv Koln (2012-2015), Cocoon Dance Bonn (2007-2015), The Forsythe Company (2008-2015).

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με πλήθος ομάδων, οργανισμών και φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων: The Ballet of Flanders, Choreographic Institut of New York, New York City Ballet, The American Ballet School, Miami Dance Festival, The Netherlands Dance Plattform, Internacional Dance Day Festival Madrid and Valencia, Royal Conservatory of Riba-roja del Turia, κ.ά.

Έχει διδάξει χορό σε ομάδες, σχολές και ιδρύματα όπως τα: Palucca Schule – Improvisation tools by The Forsythe Company, MD Kollektiv, Cocoondance, Programa Tdanz, American Ballet School, Choreographic Center of Valencia /Teatres Generalitat Valenciana, κ.α.. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς, θεσμούς και ιδρύματα υποτρόφων.

 


info: Στούντιο χορού Μετάνειρα, Τριπτολέμου 21, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα | Κόστος σεμιναρίου: 70€. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 10 Μαΐου 2016. Περιορισμένος αριθμός θέσεων (20 άτομα). | Ώρες διεξαγωγής: 12.00 - 15.00. Το στούντιο θα είναι ανοιχτό για ζέσταμα από τις 11:00. Τηλ. κρατήσεων: 6945384886