Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου

_dsc0088

21 - 22 Μαίου 2016

Τεχνική και Ρεπερτόριο

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος εστιάζουμε στο τεχνικό κομμάτι της κίνησης, όπου μέσα από απλές ασκήσεις ενδυναμώνουμε τη φυσική ενεργειακή μας πηγή, το κέντρο, ως κύριο πυρήνα και εργαλείο της έρευνας μας. Χρησιμοποιώντας τη φυσική μας βαρύτητα και αναπνοή ανακαλύπτουμε την ελευθερία και τη ροή στην κίνηση. Οι εναλλαγές δυναμικών θα μας απασχολήσουν και σιγά σιγά θα μας οδηγήσουν σε έναν εξελιγμένο, δυναμικό συνδυασμό φράσεων επιδιώκοντας τη σπείρα, την ορμή, τη στρέψη, τον εσωτερικό παλμό. 

Στο δεύτερο μέρος θα δουλέψουμε κινησιολογικές φράσεις από το έργο ‘’Ιεροτελεστία της Άνοιξης‘’ της Πίνα Μπάους. Το ανοιχτό συνεργατικό πνεύμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Η Αθανασία Κανελλοπούλου είναι χορεύτρια και χορογράφος, έχει στο ιστορικό της πολλές συνεργασίες με μερικές από τις πιο γνωστές ομάδες σύγχρονου χορού και Χοροθεάτρου (Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Les ballets C de la B, Jasmin Vardimon, Cocoon dance, κ.α)  Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ, την ομάδα της Jasmin Vardimon, το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, κ.α. Παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος,παιδαγωγός και περφόρμερ.

 


info: Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών, Μαραθωνομάχων 51, Αθήνα. Τηλ.: 210 515 87 35 (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) | Ώρες σεμιναρίου: 11.00- 15.00 | Κόστος συμμετοχής: 60€