Retreat Χοροθεραπείας και Γιόγκα με την Λήδα Shantala

retreat2016_760x428

 9 - 17 Ιουλίου 2016

Σεμινάριο Xοροθεραπείας, Γιόγκα,

Διαλογισμού και Φιλοσοφίας

εκπαιδευτικής κατεύθυνσης

 

Επαναλαμβάνεται και εφέτος το εβδομαδιαίο θερινό σεμινάριο χοροθεραπείας, γιόγκα, διαλογισμού και φιλοσοφίας που οργανώνει για περισσότερο από 10 χρόνια η Λήδα Shantala.

Πρόκειται για 8ήμερο σεμινάριο ψυχικής και πνευματικής αναζήτησης, ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και επαναπροσδιορισμού στόχων ζωής. Απευθύνεται σε σοβαρούς αναζητητές ή ανθρώπους που ψάχνουν τρόπο να χαλαρώσουν, σωματικά, ψυχικά και νοητικά, να ηρεμήσουν, να εμβαθύνουν, να φιλοσοφήσουν. Οι συμμετέχοντες οδηγούνται στη σοφία της επικέντρωσης. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ποιο είναι το αίτημα της παρούσης στιγμής, να ξεδιαλύνουν τα περιττά ερωτήματα και τις ουτοπικές και χωρίς αποτέλεσμα προσμονές, να ξεκαθαρίζουν τον ουσιώδη στόχο.

Χοροθεραπεία

Η Χοροθεραπεία, με ευφάνταστους χορευτικούς καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς επιτρέπει το ξεδίπλωμα της εκφραστικότητας στην κίνηση, την έκφραση απωθημένων συγκινήσεων, την απελευθέρωση του δημιουργικού δυναμικού μας και μέσα από τις αλληλεπιδράσεις, τη βαθειά ψυχική επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και με τη φύση.

Γιόγκα

Η Γιόγκα είναι μια πανάρχαια μέθοδος εσωτερικής έρευνας και άσκησης, ικανή να οδηγήσει τον ασκούμενο σε μία «εσωτερική μετατόπιση» και διεύρυνση του τρόπου βιώματος και αντίληψης της ζωής του. Αποτελείται από ασκήσεις προσωπικές, συμπεριφοράς, προς εαυτόν και τρίτους, τις οποίες ο ασκούμενος προσπαθεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητα του, ασκήσεις σώματος και αναπνοής, μέσω των οποίων εισέρχεται σε ζώνες του ασυνείδητου νου, όπως και ασκήσεις νοητικές οι οποίες με τη σωστή μεθοδική και επαναλαμβανόμενη πρακτική, οδηγούν σε εσωτερικές συνειδητοποιήσεις της ουσιαστικής μας φύσης και συνοδεύονται από αισθήματα σιγουριάς, εσωτερικής ασφάλειας και ευτυχίας, ακόμη και εν μέσω προβλημάτων.

Το τι είναι γιόγκα, τόσο στη θεωρητική, όσο και σωματική ψυχική και νοητική διάσταση, καταγράφεται μεθοδικά και εκτενώς μέσα στα κείμενα. Η ενεργοποίησή της όμως προϋποθέτει μακρά  μαθητεία με δάσκαλο, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει τη γιόγκα μέσα του και έχει αγγίξει βαθειά πνευματικά πεδία του πυρήνα του, κάτω από την εποπτεία του δικού του δασκάλου. Κατά τη μαθητεία αυτή, όπως γίνεται και στη βιωματική μετάδοση βασικών αρχών του τι είναι ζωή από τους γονείς στα παιδιά, μεταδίδεται η δύναμη της ψυχικής και πνευματικής συνειδητότητας του επόπτη στο μαθητή, η οποία επιτρέπει την ανακάλυψη και διεύρυνση του εσωτερικού αγωγού αντίληψης της γιόγκα. Και αυτή η ψυχική ενεργοποίηση επιτρέπει στην εσωτερική σελήνη, tha, να φωτίσει το εσωτερικό μονοπάτι.

Ο χώρος του σεμιναρίου

Η ομάδα θα φιλοξενηθεί στο ξενώνα «Ελύτης», που βρίσκεται στους πρόποδες του Αν.Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο δάσος και τη θάλασσα. Η άσκηση θα γίνεται σε ανοιχτή αίθουσα 80 τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα μέσα στον κήπο με θέα το βουνό. Οι παραλίες βρίσκονται σε απόσταση 150 μ. Για όσους αγαπούν τους περιπάτους, υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πορείες στο βουνό.
 

Το πρόγραμμα

 • 07.00 - 08.00: σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός, ήρεμη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και αναζήτησης της εσωτερικής σιωπής
 • 08.00 - 10.00: yoga asanas, pranayama, χαλάρωση: εργασία στο σώμα μέσα από ασκήσεις γιόγκα, αναπνευστικές και νοητικές ασκήσεις
 • 10.00 - 11.00: πρόγευμα
 • 11.00 - 13.00: φιλοσοφία, θεωρία γιόγκα, συζήτηση
 • 13.00 - 17.30: ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση
 • 17.40 - 19.45: χοροθεραπεία
 • 20.00 - 21.00: yoga asanas, pranayama, χαλάρωση
 • 21.00 - 21.30: σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός   
 • 21.30 - 23.00: δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν με την εγγραφή τους στη γραμματεία. Το ημερήσιο πρόγραμμα θα προσαρμόζεται ανάλογα με το πώς θα αισθάνεται η ομάδα.
 

Πληροφορίες σεμιναρίου

 • Άφιξη: Σάββατο 9 / 7 / 2016
 • Αναχώρηση: Κυριακή 17 / 7 / 2016 μετά το πρόγευμα
 • Έναρξη σεμιναρίου: Σάββατο 9 Ιουλίου στις, ώρα 18:00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 21.30. Μπορείτε να έρθετε από Παρασκευή βράδυ ή να παρατείνετε τη διαμονή σας, δηλώνοντάς το έγκαιρα.
 • Κόστος Συμμετοχής: σε χαμηλή τιμή και με πληρωμή σε τρείς δόσεις
 • Τόπος φιλοξενίας και διεξαγωγής: Ξενώνας ΕΛΥΤΗΣ. Ο ξενώνας βρίσκεται στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης Πηλίου, 48 χλμ από το Βόλο.

 


info: Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala, τηλ: 210-671 75 29, info@shantala.gr - Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρ. & Πέ 11.00-13.00 και Δε. έως Παρ.18.00-21.30