Χάθα Γιόγκα με Ιερό Ήχο και Refined Pilates, στην Τήνο

parallel-arms

Με την Jenny Colebourne

♦♦♦
 

Χάθα Γιόγκα με Ιερό Ήχο

Η Τζένη Κόλμπουρν (Jenny Colebourne) άρχισε να διδάσκει γιόγκα το 1977. Προέρχεται από τη γραμμή των δασκάλων της Σίντα Γιόγκα.

Η Σίντα Γιόγκα είναι μια παλαιά μορφή γιόγκα που χρησιμοποιεί το άγγιγμα, την παρουσία και τα μάντρα προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να αισθανθούν την ενέργεια κουνταλίνι. Ο τρόπος που η Τζένη διδάσκει γιόγκα, είναι μοναδικός, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αρχική της εκπαίδευση στο χορό, όσο και στην πολύχρονη εμπειρία της ως δασκάλας του Refined Pilates. Αυτό σημαίνει ότι οι ασάνες ή θέσεις, πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Εξίσου μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης και στις πραναγιάμα ή αναπνευστικές ασκήσεις. Η μακρόχρονη εργασία της με το Ρέικι και την Κρανιοϊερή θεραπεία δίνει μεταμορφωτική ποιότητα στο άγγιγμά της και στις διορθωτικές παρεμβάσεις που κάνει μέσω του αγγίγματος. Η Τζένη χρησιμοποιεί τον ήχο για να βαθύνει την εμπειρία από τις ασάνες ή το διαλογισμό. Χαίρεται επίσης να αφηγείται μύθους που συνδέονται με τις ασάνες, γιατί αισθάνεται ότι αυτό πλουτίζει με νέες διαστάσεις τον τρόπο που αυτές βιώνονται.Το μάθημα ολοκληρώνεται με διαλογισμό. Εκτός από την πολύχρονη πρακτική της στην Χάθα Γιόγκα, η Τζένη κάνει επίσης Αστάγκα Γιόγκα από το 2003. Το τελευταίο διάστημα ερευνά τη σημασία, την επίδραση και την εφαρμογή που έχουν οι μούντρας ή ενεργειακές θέσεις των χεριών.

 


info: Pelias Life in Balance, Kαρδιανή, Τήνος, Κυκλάδες, τηλ 2283 0 31931 & 6947 607 453 |  1- 31 Αυγούστου 2016, κάθε Τρίτη, Πέμπτη 18:30 – 20:00 και Σάββατο 10:00 – 11:30 | Κόστος: μεμονωμένο μάθημα: 15€, εβδομαδιαίο: 50€ (μαζί με pilates), μηνιαίο: 150€ (μαζί με pilates)


 

Refined Pilates

Το Refined Pilates διδάσκει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς να πραγματοποιούμε κάθε άσκηση με τον πιο ευεργετικό για εμάς τρόπο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνολική στάση του σώματος και στην ευθυγράμμιση των ποδιών που διδάσκεται αναλυτικά. Η τεχνική αυτή είναι βαθιά θεραπευτική για άτομα που αντιμετωπίζουν συνηθισμένα σωματικά προβλήματα.

Το Refined Pilates δίνει τη δυνατότητα στους δασκάλους του Pilates, στους προχωρημένους μαθητές, καθώς και στους χορευτές να βιώσουν τις ασκήσεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Ο τρόπος αναπνοής σε κάθε άσκηση είναι εξίσου σημαντικός, όσο και η ίδια η κίνηση. Ο ασκούμενος μαθαίνει να παίρνει βαθιές και πλήρεις αναπνοές. Ο ίδιος ο Πιλάτες δίδασκε διαφορετικούς τρόπους αναπνοής ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και της άσκησης. Ο ρυθμός, η ροή και η χάρη των ασκήσεων συμβάλλουν στην αίσθηση ευεξίας που δημιουργεί το Refined Pilates. Τα μαθήματα που προσφέρονται, είναι ανάλογα με τις ανάγκες θεραπευτικά, δυναμικά ή προχωρημένα.
 


info: Pelias Life in Balance, Kαρδιανή, Τήνος, Κυκλάδες, τηλ 2283 0 31931 & 6947 607 453 | 1- 31 Αυγούστου 2016, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 10:00 – 11:30 | Κόστος: μεμονωμένο μάθημα: 15€, εβδομαδιαίο: 50€ (μαζί με γιόγκα), μηνιαίο: 150€ (μαζί με γιόγκα)


 

Η Τζένη Κόλμπουρν δημιούργησε το Ίλιουμ Κέντρο Φωτός (Illium Center of Light) στην Αθήνα, το 1980. Η Τζένη διδάσκει Refined Pilates από το 1975 και εκπαιδεύει δασκάλους από το 1984. Ο τρόπος που διδάσκει είναι εμπλουτισμένος από την πολύπλευρη, μακρόχρονη εμπειρία της, μια και παράλληλα εργάζεται με το Ρέικι (είναι ρέικι μάστερ), με την Κρανιοϊερή Θεραπεία και την Εξισορρόπηση με Ήχο.

------

φωτο © Βάνιας Ξύδας