Χοροκινητική έκφραση & αυτογνωσία

xorokinhtikh-ekfrash-m-kareta---dancepressgr

21 Οκτωβρίου 2016

Χοροκινητική Χοροθεραπεία
με στοιχεία Αυθεντικής Κίνησης

Δωρεάν βιωματική γνωριμία με σκοπό τη δημιουργία ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ενηλίκων.Η Χοροκινητική Έκφραση απευθύνεται σε όποιον αποζητά την απελευθέρωση της σωματικής του έκφρασης και της δημιουργικότητας, ενώ αναπτύσσει ταυτόχρονα την αυτογνωσία και τη χαρά του μοιράσματος και της επικοινωνίας με τους άλλους.

Μέσα από τη δύναμη της πηγαίας κίνησης και το παιχνίδι, μαθαίνουμε:

  • με ποιούς τρόπους μπορούμε να εκτονώσουμε το άγχος και το στρες
  • πως να αποκτήσουμε περισσότερη επικοινωνία με το σώμα μας με έναν πιο ευέλικτο, πιο ζωντανό και ενσαρκωμένο εαυτό
  • πώς να εξελισσόμαστε σωματικά και ψυχικά
  • πως να ανακαλύψουμε ότι ο χορός μας εμπεριέχει ατομικά και συλλογικά σύμβολα και νοήματα.

Αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν "όλον", όπου η σκέψη, το συναίσθημα, το σώμα και το πνεύμα είναι αλληλεξαρτώμενα και εκφράζονται με την κίνηση. Δουλεύουμε μέσα σε ένα υποστηρικτικό και μη κριτικό περιβάλλον.

Για τη συμμετοχή στο βιωματικό, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά έως τις 19 Οκτωβρίου 2016. Δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις χορού. Πριν την ένταξη στην ομάδα γίνεται τουλάχιστον μια ατομική συνάντηση. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης, επικοινωνήστε στο τηλ. 6944 880 487

Η Μαριλένα Καρέττα Senior GADTH, είναι πτυχιούχος της ΚΣΟΤ, με τετραετείς μεταπτυχιακές σπουδές στη Ν. Υόρκη στο σύγχρονο χορό, αφρικάνικο και σε άλλα είδη χορού, χορογραφίας και Body Work. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως, η Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Φέρρης, Νίκος Κούνδουρος, Μίκης Θεοδωράκης κ.ά. Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού Πέλματα στην οποία χορογραφεί. Έχει διδάξει από το 1986 Δημιουργική Κίνηση, Μουσικοκινητική Αγωγή, Κινησιολογία ηθοποιών και Αυτοσχεδιασμό. Έχει ολοκληρώσει πενταετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Χοροθεραπείας- Χοροκινητικής προσέγγισης - Dance Μovement Τherapy- με την πρωτοπόρο Αμερικανίδα Dr. Marcia Leventhal, PHD, ADTR, CMA. Εργάζεται από το 1999 ως Χοροθεραπεύτρια ατομικά και ομαδικά με διάφορες ηλικίες και πληθυσμούς, και είναι επόπτρια νέων χοροθεραπευτών. Είναι Senior μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ολοκλήρωσε τετραετείς post masters σπουδές με την Ελένη Λεβίδη MS, ADTR, LPC, με ειδικότητα στην Αυθεντική Κίνηση και θεραπεία. Πήρε μέρος σε πλήθος σεμιναρίων & έκανε παρουσιάσεις σε συνέδρια. Έχει μελετήσει παραδοσιακά κρουστά και φωνή. Χρησιμοποιεί τη δύναμη της κίνησης σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.


info: Footsteps, Γρηγ. Ξενοπούλου 17, Ν. Ψυχικό, (μετρό Κατεχάκη, ή Εθνική Αμυνα) | ώρα: 20.30 – 22.30