«Σύνδεση με το φυσικό σώμα και...

bastien-auber

...τα 5 βασικά στοιχεία του κόσμου μέσα μας»

26 - 27 Νοεμβρίου 2016

Σεμινάριο Contact Improvisation με τον Μπαστιέν Ομπέρ (Bastien Auber), δάσκαλο χορού, γεωλόγο, επαγγελματία ορειβάτη

«Τα 5 βασικά στοιχεία του κόσμου (γη, νερό, φωτιά, αέρας, αιθέρας) παράγουν ήχο στο παραμικρό άγγιγμα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 'γλώσσες' σε όλα. Σε αυτή την περίπτωση, όλα όσα βλέπει, ακούει, οσφραίνεται, γεύεται και σκέφτεται κανείς, αποτελούν λέξεις. Μπορεί έτσι να πεί κάποιος, πως όλα τα φαινόμενα στον κόσμο είναι λέξεις που διδάσκουν την αλήθεια».

Το σεμινάριο διερευνά τα εργαλεία της πρακτικής του Contact Improvisation σε σχέση με τις ισορροπίες που διέπουν τους περιβάλλοντες χώρους σε γη και ουρανό. Θα αφυπνίσουμε συνδέσεις μέσα και έξω απο το σώμα, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με πρωταρχικές φόρμες που συναντάμε στη φύση, ανάμεσα στο απείρως μικρό και το απείρως μεγάλο, ανάμεσα σε μονοπάτια συνειδητότητας και τους δρόμους που δημιουργούμε μέσα από το χορό. Το κάθε στοιχείο ενσωματώνεται μέσα από εμπειρίες ασκήσεων, ομαδικές συνθέσεις αυτοσχεδιασμού, εικόνες της φύσης και παιχνίδια με βάση το C.I. Εξερευνώντας το χώρο της αίσθησης και της φαντασίας, εμπλουτίζουμε τις δεξιότητες στην κίνηση. Αποζητούμε τη διεύρυνση του νου και της φαντασίας που μάς φέρνει σ’ επαφή με το βάθος μας, το φυσικό σώμα, τον φυσικό εαυτό.

Εξερευνούμε τα στοιχεία με την ακόλουθη θεματική:

  • Γη: Πέτρες & γείωση
  • Νερό: Ποτάμια & ροή
  • Αέρας: Σύννεφα & σηκώματα
  • Φωτιά: Ζέστη & χάος
  • Αιθέρας: Λεπτοφυή σώματα & αλληλοσυνδέσεις

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 21.00, μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει παράσταση αυτοσχεδιασμού με τον Μπαστιέν Ομπέρ και τη Χριστίνα Κλεισιούνη στο Present Body στούντιο. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.


Ο Μπαστιέν Ομπέρ διδάσκει σεμινάρια Contact Improvisation και συμμετέχει ως δάσκαλος σε διεθνή φεστιβάλ από το 2011. Η προσέγγισή του στο χορό συνδέει την εμπειρία και την επιστημονική έρευνά του ως γεωλόγου πάνω στις υπάρχουσες κινήσεις της φύσης και πώς αυτές οι δυναμικές καθρεφτίζονται στο σώμα μας. Παράλληλα ασκείται στο διαλογισμό, την Αυθεντική Κίνηση και προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ποιητική του χορού. Αυτή την περίοδο διερευνά το πεδίο των λεπτοφυών σωμάτων στη Γεωβιολογία και τη Βιοενέργεια.

 


info: Present Body, Χώρος έρευνας της κίνησης & της έκφρασης, Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ. 210 3605964 & 6932 190273 | Ώρες σεμιναρίου 12:00 – 17:30 | Κόστος συμμετοχής: 75€ (+ΦΠΑ), μέλη του στούντιο 70€ (+ΦΠΑ). Κράτηση θέσης με προκαταβολή 40€ (+ΦΠΑ) ως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.