Σεμινάριο Χορογραφίας και Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης από τη Μαρία Γοργία

dsc01915-2--2

Έναρξη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τεχνικές Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης κίνησης, καθώς και με τεχνικές οργάνωσης του κινητικού υλικού που θα προκύπτει. Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις θεματική «αντικείμενο» και τη θεματική «λόγος και κίνηση».

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς, performance artists, μουσικούς, και γενικά ανθρώπους από πεδία εντός, αλλά και εκτός των τεχνών, που ενδιαφέρονται για τη σωματική έκφραση, τη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και την περφόρμανς.
 

Στις δώδεκα 3ωρες συναντήσεις το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:
 

 • Κινητικό ζέσταμα (κάποιες φορές και φωνητικό ζέσταμα) και προετοιμασία του σώματος, βασισμένο στις τεχνικές release, contact improvisation, καθώς και προσωπικό υλικό της χορογράφου.
 • Τεχνοτροπίες εύρεσης κίνησης, συνθετικές μεθόδους κίνησης και οργάνωσης της σε μεγαλύτερες ενότητες
 • Έννοιες του αντικειμένου
 • Έννοιες του λόγου
 • Αυτοσχεδιασμό, κινητική έρευνα και πειραματισμό με το σώμα και το αντικείμενο.
 • Αυτοσχεδιασμό, κινητική έρευνα και πειραματισμό με το σώμα και το λόγο.
 • Δομημένο ομαδικό, σολο ή ντουέτο αυτοσχεδιασμό
 • Βιβλιογραφία
 • Γενική πρόβα και ανοιχτή παρουσίαση-περφόρμανς των έργων των συμμετεχόντων
   

Η ομάδα αμάλγαμα ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996 στο Λονδίνο συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ «Resolutions» (The Place Theatre, London, 1997). Στην Ελλάδα άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 1998. Έχει στο ενεργητικό της 21 χορογραφίες και 19 παραγωγές. Το 2004 η ομάδα συμμετείχε, μετά από παραγγελία του έργου «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής Αθλητών (οργάνωση ΑΘΗΝΑ 2004). Η ομάδα Αμάλγαμα στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων έργων που βασίζονται στην συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και παρουσιάζουν έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού και αισθητικού προβληματισμού, πάνω στη θέση της τέχνης με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και τα όρια ανάμεσα στη φόρμα και την ιδεολογία, έχει παρουσιάσει έργα, ανάμεσα σε άλλες συμμετοχές της, στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ιούνιος 2012), στο Φεστιβάλ «Theatri di Vita» στη Μπολόνια (Ιούλιος 2012), στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2012) , στο Φεστιβάλ Καλαμάτας (Ιούλιος 2016).
 


info: Τόπος σεμιναρίου: Χώρος Αμάλγαμα, Μενάνδου 47, Αθήνα, 5ος όροφος | Ημερομηνίες και ώρες: κάθε Τετάρτη 18.00 - 21.00 από 15 Φεβρουαρίου 2017 (εκτός περιόδου Πάσχα) | Κόστος σεμιναρίου: 250€. Πρώιμη κράτηση: 230€. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα. Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή 60€ μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμτεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής (με αποστολή βιογραφικού) και περισσότερες λεπτομέρειες στο gorgiamalgama@yahoo.gr  ή τηλεφωνικά στο 6944 686 991.