Βασικές αρχές υποκριτικής για χορευτές

swthria-argyropoyloy---dancepressgr

Με εργαλεία το νου, το σώμα, το συναίσθημα, τη φαντασία και με επιρροές στοιχείων από μεθόδους των Γιέρζι Γκροτόφσκι, Μιχαήλ Τσέχωφ και Κ.Σ Στανισλάφσκι, στο σεμινάριο θα εργασθούμε μεθοδικά προς τη βελτίωση της κινησιολογικής έκφρασης και παρουσίας.

Χρησιμοποιώντας το βλέμμα, τον εσωτερικό ρυθμό, τη συγκινησιακή μνήμη και αντίληψη, μαθαίνουμε να παράγουμε την ανάλογη ψυχική διάθεση, η οποία αποδίδει το ζητούμενο "υποκριτικό ύφος" της κίνησης μας.

"Σκοπός είναι ο καλλιτέχνης να έχει τον έλεγχο του φαινόμενου της έμπνευσης, σε μια τέτοια κατάσταση έχει τη μέγιστη δύναμη για να επηρεάσει το μυαλό και τα συναισθήματα του κοινού του". - Κ.Σ Στανισλάβσκι

Η Σωτηρία Αργυροπούλου είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου" και της Δραματικής Σχολής "Πράξη 7". Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές στο πιάνο, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις χορού και θεάτρου, καθώς επίσης εξακολουθεί έως σήμερα να εργάζεται ως χοροδιδάσκαλος σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες. Ερευνά τη συγκεκριμένη τεχνική από το 2010, όπου σαν στόχο έχει την ανάπτυξη και απόδωση της «Ψυχοκινητικής Αντίληψης» του σώματος επί σκηνής, ως μέσω εμβάθυνσης και εξέλιξης της τέχνης του χορού και της περφόρμανς.
 

  • Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 17:00 - 20:00
  • Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 12:00 - 15:00   

 


info: Footsteps dance studio, Γρ. Ξενοπούλου 17, Ν. Ψυχικό | κόστος συμμετοχής: 40€ (+ ΦΠΑ) | Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6930 290 989, 210 677 57 95. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες