"Η ασυνείδητη εικόνα του σώματος", σεμινάριο χοροθεραπείας

dbeaf9a3-4b5f-4165-b352-04295086aa3e

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με την 'Ασυνείδητη Εικόνα του Σώματος'. Η "Εικόνα του Σώματος", σύμφωνα με την F. Dolto, είναι προσωπική στον καθένα: συνδέεται με το υποκείμενο και με την ιστορία του. Προσέγγιση του θέματος θα γίνει μέσα από θεωρία και πρακτική, καθώς και με την παρουσίαση μιας μελέτης-περίπτωσης (case study) και τη διαδικασία της θεραπευτικής παρέμβασης που χρησιμοποιείται στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι Χοροθεραπευτές θα αναλάβουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι ασκήσεις πάνω στη δομή του βασικού κορμού ασκήσεων που χρησιμοποιούνται στην Πρωτόγονη Έκφραση. Στη συνέχεια θα τις προτείνουν στην ομάδα, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασκηθούν, διαμέσου μιας πραγματικής συνθήκης συντονισμού ομάδας, στην επεξεργασία της προσωπικής τους τεχνικής και στη δικαιολόγηση της επιλογής των κινήσεων, ώστε να μπορούν να δομούν τα εργαλεία που απαιτούνται στη χορο-ρυθμική θεραπεία σε σχέση με την ομάδα ή το υποκείμενο που τους έχουν εμπιστευθεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST), αλλά και σε άτομα που θα επιθυμούσαν να γνωρίσουν την κοινωνική και θεραπευτική διάσταση της χρήσης της κίνησης και του ρυθμού και να ενημερωθούν για την εκπαίδευση Χοροθεραπείας της DRLST (φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, θεραπευτές μέσω τέχνης, καλλιτέχνες, λάτρεις του χορού..)

  • Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 16.00-21.00
  • Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 10.00-15.00

Συντονίστριες:

  • Μαριάννα Δρακοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος MR, Στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Εκπαίδευσης DRLST Βορείου Ελλάδος.
  • Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης DRLST Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Ένωσης DRLST-Παρίσι.

 


info:  Ashtanga Yoga, Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη | κόστος συμμετοχής: 70€ | Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6944828663 (κάθε μέρα 10.00-15.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής)