Το Body Music συναντά το Bharatanatyam

bodynatyam

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το Body Music είναι η τέχνη που δημιουργεί ρυθμό μέσω του σώματος. Ο ινδικός κλασικός χορός Bharatanatyam έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό το ρυθμό να κινείται.

Μέσα από τις δύο μορφές τέχνης, η Σάρα Ατσαρέλι (Sara Azzarelli) και η Νατάσα Χαντά-Μάρτιν συνεργάζονται σε μια διαλεκτική και ρευστή ανταλλαγή χορού. Εξερευνώντας το κοινό έδαφος κίνησης και ήχου, προσπαθούν να συμπληρώνουν η μία την άλλη με ρυθμικά μοτίβα και σωματικές φράσεις. Οι δύο χορεύτριες παρουσιάζουν αυτή τη μοναδική συνάντηση με δύο τρόπους: μέσω ενός εργαστηρίου και μιας παράστασης.

Το πρώτο μέρος του κοινού εργαστηρίου Body Music Meets Bharatanatyam | a Dance Dialogue προτείνει τρόπους παιξίματος ινδικής ρυθμολογίας με το σώμα, στους οποίους προστίθενται Bharatanatyam βήματα για να ολοκληρωθούν οι ρυθμοί. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να διερευνήσει δύο μορφές τέχνης ταυτόχρονα παρατηρώντας τα συνδετικά τους στοιχεία. Είναι βέβαια ανοιχτό σε χορευτές, μουσικούς, κρουστούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, και όλους όσοι ασχολούνται με το σώμα.

Μετά το εργαστήριο θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του BodyNatyam, το οποίο περιλαμβάνει προηγούμενη και νέα δουλειά των δύο καλλιτεχνών.

 


info: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 | Playground for the arts, Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός, Αθήνα. Τηλ: 210 854 48 36 (Μετρό Κεραμεικός) | ώρα σεμιναρίου: 19.00-20.30 | Κόστος συμμετοχής:10€. Δηλώσεις συμμετοχής στο info@playgroundforthearts.com