Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και C.I. με τον Charlie Morrissey

charlie-morrissey

«Συνθέτοντας τον εαυτό μας,

όπως προχωράμε»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και σε ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν σε βάθος την τέχνη του αυτοσχεδιασμού και της παράστασης.

Σε αυτό το σεμινάριο εξερευνούμε διαφορετικούς τρόπους για να διευρύνουμε τη φαντασία μας, βιώνοντας το σώμα σε σχέση με τον εσωτερικό χώρο, τα άλλα σώματα, τον εξωτερικό χώρο και το περιβάλλον. Προσεγγίζουμε το σώμα ως ουσία / υπόσταση, δομή, ως μια διαρκή πρόταση αντίληψης και φαντασίας- μια πρόταση την οποία ενεργά ανακαλύπτουμε καθώς προχωράμε αυτοσχεδιάζοντας.

Το σεμινάριο εστιάζει στο σώμα ως μια μάζα από μόρια, σε σχέση με τις φυσικές δυνάμεις που ασκούνται σε αυτό από μέσα και από έξω. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε το σώμα σαν μια εμπειρία αντίληψης που διαρκώς αλλάζει καθώς μπαίνει σε κίνηση από τη φαντασία μας.

Αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι εννοιολογικής τοποθέτησης του σώματος θα εξερευνηθούν μέσα από πρακτικές ασκήσεις και δομές αυτοσχεδιασμού, παίζοντας με τις δυνατότητες της κίνησης, σόλο, σε ντουέτο και με ολόκληρη την ομάδα.

Ο Charlie Morrissey είναι διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης / χορογράφος, ερμηνευτής, δάσκαλος και ερευνητής της κίνησης και της τέχνης της παράστασης για 30 σχεδόν χρόνια. Έχει σημαντικές και διαρκείς επαγγελματικές σχέσεις συνεργασίας με τους Steve Paxton, Siobhan Davies, Lisa Nelson και με πολλούς άλλους.
 


info: Κέντρο Μελέτης Χορού Ι.& Ρ. Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, Βύρωνας, τηλ: 210 76 21 234 και 6932 190 273 |  Κόστος συμμετοχής: 80€ (+ Φ.Π.Α). Για τα μέλη του Present Body, κόστος συμμετοχής: 70€ (+ Φ.Π.Α.). Προκαταβολή 40€ (+ Φ.Π.Α.) για κράτηση θέσης με κατάθεση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση προπληρωμής ολόκληρου του ποσού μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, το κόστος ανέρχεται στα 75€ (+ Φ.Π.Α.)  |  Ώρες σεμιναρίου: 10.00 - 16.00