Σεμινάριο με την Maya M. Carroll

ten-horizons_1-photo-by-gadi----dagon

23 - 27 Οκτωβρίου 2017

Γνωστή από τις συνεργασίες της με ονόματα όπως ο Ohad Naharin, η Sasha Waltz και ο Julyen Hamilton, η χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού Maya Carroll θα δώσει 5ημερο σεμινάριο.

«Αυτός ο κύκλος μαθημάτων θα αντιμετωπίσει το σώμα, την κίνηση, τον χρόνο και τον χώρο ως εσωτερικές και εξωτερικές συντεταγμένες, μέσω των οποίων οι χορευτές αντιλαμβάνονται το έργο τους και συνθέτουν τις ενέργειές τους. Κάθε μάθημα είναι μια συνεχής διαδικασία, που κατευθύνεται από τον συντονισμό και την αφύπνιση των αισθήσεων, στον χειρισμό της σωματικότητας και την καθοδήγησή της από τον εσωτερικό προς τον εξωτερικό χώρο. Διερευνώντας βαθύτερα, εργαζόμαστε για να καθορίσουμε πώς μεταφέρουμε τη σωματικότητά μας στον χορό μας· πώς επεξεργαζόμαστε τη σκέψη, την όραση και την επιθυμία μας για να τις μετατρέψουμε σε σύνθεση σε πραγματικό χρόνο. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με την κίνηση και τον χορό και επιθυμούν να ερευνήσουν και να επεκτείνουν τις δημιουργικές τους πρακτικές».

Η Maya Matilda Carroll είναι ανεξάρτητη χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού, με έδρα το Βερολίνο από το 2004. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια δημιούργησε πάνω από 30 έργα, ατομικές ή ομαδικές δουλειές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και ερμηνευτές από διαφορετικά υπόβαθρα: κλασσικούς / σύγχρονους χορευτές, εικαστικούς καλλιτέχνες, ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές όπερας και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, από διαφορετικές ηπείρους και πολιτισμικές επιρροές. Η Maya χορεύει ανεξάρτητα, αλλά συχνά τής ανατίθεται η δημιουργία έργων από κρατικά θέατρα, ανεξάρτητες ομάδες και ακαδημίες χορού. Διδάσκει σε μαθήματα και workshops, αναπτύσσοντας εκτενώς τις διδακτικές της μεθόδους παράλληλα με το καλλιτεχνικό της έργο. Το 2011 η Maya δημιούργησε το σχήμα The Instrument μαζί με τον συνεργάτη της, συνθέτη και μουσικό Roy Carroll. Η δουλειά της ισορροπεί στο σημείο συνάντησης μεταξύ του αισθητού και του φανταστικού· έχει ως αφετηριακό σημείο, αλλά και στόχο, τη μνήμη του σώματος, τις κοινωνικές ρίζες και τον μύθο, τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους.

 


info: Cumana dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), τηλ. 6977 805 517 | ώρες σεμιναρίου: 17.30 – 19.30 | Κόστος συμμετοχής: 55€ και για τις 5 μέρες ή 14€ για κάθε δίωρο μάθημα. H δήλωση συμμετοχής και η προκαταβολή δεν είναι απαραίτητη. Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου, παρακαλούνται όσοι σκέπτονται να έρθουν την πρώτη μέρα (είτε πληρώσουν όλο το πακέτο, είτε μόνο το πρώτο μάθημα), να στείλουν μήνυμα στο info@cumana.gr (γράφοντας ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού και βάζοντας ως ‘θέμα’ του μηνύματος ‘ΜΑΥΑ’).