Σεμινάριο Χορού και Ται τσι με τον Paolo Cingolani

tai-chi--dance

23 - 25 Οκτωβρίου 2017

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στη μελέτη και πρακτική του Τάι τσι που εφαρμόζεται στον σύγχρονο χορό.

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος, θα διερευνήσουμε τις αρχές που διέπουν αυτή την αρχαία πειθαρχία: το βάρος και την ισορροπία, τον κεντρικό άξονα και την περιφέρεια του σώματος, βελτιώνοντας την ευθυγράμμιση και τη μηχανική των αρθρώσεων σε κίνηση, τον έλεγχο και την αίσθηση.

Στο δεύτερο μέρος θα προταθούν ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με σκοπό την ενσωμάτωση της τεχνικής στον προσωπικό τρόπο αντίληψης του χορού που έχει ο κάθε συμμετέχοντας. Με αυτή την έννοια, η πρακτική θα επικεντρωθεί στην ποιητική της κίνησης, την έκφραση και την επικοινωνία μέσω του σώματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και σε όποιον θέλει να βελτιώσει την τεχνική της κίνησής του.


O Paolo Cingolani είναι Ιταλός χορευτής που εξειδικεύεται στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης. Είναι δάσκαλος Τάι τσι Τσι Κόνγκ από το 2006 και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο χώρο του χορού μετά το πτυχίο του στην Ανθρωπολογία (Ρώμη, 2004). Δουλεύει κυρίως ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης δημιουργώντας παραστάσεις με άλλους χορευτές, μουσικούς και visual designers. Από το 2012 είναι μέλος του Allen's Line Company του Julyen Hamilton. Ως δάσκαλος έχει αναπτύξει μια προσωπική τεχνική του σώματος που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης του Τάι τσι και άλλων αρχών του σύγχρονου χορού.

 


info: 23, 24, 25 Οκτωβρίου 2017 | ΧοροΧρόνος, Ορφέως 76, Βοτανικός. Επικοινωνία - Πληροφορίες: τηλ. 6988 640 704, pavemend@gmail.com. (Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι 16/10) | ώρα σεμιναρίου: 14.00 – 17.00