Ολοήμερο σεμινάριο Raja Yoga με τη Λήδα Shantala

yoga_day_760x428_web

«Το εσωτερικό φως της σιωπής»

Αsanas – Pranayama – Διαλογισμός – Θεωρία από κλασικά κείμενα της γιόγκα

Στόχοι του σεμιναρίου

Με το νου και την σκέψη μπορούμε να γνωρίσουμε τον τρισδιάστατο κόσμο των φαινομένων, των κόσμο του δυαδισμού και της πολλαπλότητας. Τον κόσμο της μάγια όπως λένε τα αρχαία Ινδικά κείμενα, τον κόσμο που εμφανίζεται ως αντανάκλαση μέσα στο νου, όπως λέει ο Πλάτωνας στο Σπήλαιο.

Με το νου και την σκέψη όμως είναι αδύνατον να εμβαθύνουμε στη γνώση της ψυχικής ουσίας μας. Οι νοητικές λειτουργίες μας αποτελούν το εμπόδιο σε αυτήν την αναζήτηση. Παρόλο που αποτελούν περιορισμένη έκφραση βαθύτερων πεδίων, λειτουργούν ως κάλυπτρο, που αποκρύπτει τη λεπτοφυή προέλευσή τους. Για να γνωρίσουμε το 'ποιος είμαι', για να συνειδητοποιήσουμε την υπόσταση μας ως άνθρωποι, χρειάζεται ειδική άσκηση η οποία μέσω της αναπτυσσόμενης συγκέντρωσης, επιφέρει την απαραίτητη νοητική παύση. Τότε μέσα στην εσωτερική σιωπή, μας απορροφά η βαθύτερη φύση μας και μας αποκαλύπτει την Ουσία. 

Στο ολοήμερο αυτό σεμινάριο θα ασκηθούμε ολιστικά: με το σώμα μέσω των asanas, με την αναπνοή μέσω του pranayama, με το νου μέσω του διαλογισμού, και μέσω της θεωρίας θα αναπροσδιορίσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • 10:30   ……….      Αφίξεις.
  • 11:00 –  13:00       Γιόγκα (Asanas και Pranayama)
  • 13.00  – 13.15       Μικρό Διάλειμμα
  • 13:15 –  14:15       Διαλογισμός / Dhyana
  • 14.15  -- 14.45      Διάλειμμα (προσφέρεται καφές / τσάϊ)
  • 14:45 –  16:45       Θεωρητική Ανάλυση (Sat Sang)
  • 16:45 –  17:00       Μικρό διάλειμμα
  • 17:00 –  18:00       Διαλογισμός / Dhyana

Η Λήδα Shantala (δημιουργός και ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom. Δασκάλα γιόγκα, διαλογισμού, ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ, χορογράφος,  χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, φιλόλογος - Γαλλική Φιλολογία Sorbonne III) σπούδασε γιόγκα, θεωρία και πρακτική - εμβαθύνοντας στα αρχαία κείμενα της ινδικής φιλοσοφίας - στις πιο διακεκριμένες σχολές της Ινδίας, μαθητεύοντας κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς όπως οι: sri Satyananda, B.K.S. Iyengar, T.K.V. Desikatchar, sri Chandra Swami Udasin. Είναι διπλωματούχος του Κρατικού Iδρύματος ΄Ερευνας της Γιόγκα της «Kaivalya Dhama» (Λονάβλα, Ινδία).

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1985, η Λήδα Shantala ξεκίνησε τη διδασκαλία γιόγκα, ινδικού κλασικού χορού και χοροθεραπείας, αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάντιραμ και από το 2003 στον Πολυχώρο Shantom. Διαλογίζεται καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της φιλοσοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία, που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της, αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

 


info: 22 Απριλίου 2018  | Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κάτω Χαλάνδρι (μετρό Χολαργός), info@shantala.gr | ώρες σεμιναρίου: 11.00 - 18.00. Άφιξη 10.30 | Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 210 671 75 29.