«Μέρος του όλου» - Χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala

ther_apr_2018

Κυριακή 29 Απριλίου 2018 

Το ερώτημα «ποιος είμαι» απασχολεί τον άνθρωπο από τις απαρχές της ιστορίας του. Το άτομο φέρει το όλον, αποτελείται από τα ίδια συστατικά και στηρίζεται από αυτό, όπως ένα έμβρυο από τη μήτρα.

Και εδώ ξεκινάει το μυστήριο της ζωής. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία του καθενός, η ανάπτυξη της ατομικής συνειδητότητας, του εγώ και της προσωπικότητας, ταυτόχρονα δημιουργούν διαχωριστικότητα. Ξεκόβουν τον άνθρωπο από τις συλλογικές «ρίζες» της ύπαρξης του, αφήνοντας τον  έρμαιο στο αίσθημα αποξένωσης και υπαρξιακής μοναξιάς.

Η χοροθεραπεία, θα μας δείξει πως η διαδικασία αναζήτησης της σύνδεσης με τη μεγάλη μήτρα του κόσμου, περνάει αναγκαστικά από τη συνειδητοποίηση σχέσεων που αναπτύχθηκαν με τη γήινη μητέρα και την οικογένεια, διαμορφώνοντας έτσι τα πρώτα σκαλιά της κλίμακας που θα μας πάει πέρα από το εγώ, στη συλλογική μας ταυτότητα.

Η χοροθεραπεία προσφέρει ένα δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση των περιοριστικών συνηθειών, όπως αυτές εκδηλώνονται στη στάση του σώματος, στα καθημερινά «πεζά» πρότυπα κινήσεων και στις εκφραστικές χειρονομίες, καθιστώντας το ασυνείδητο, συνειδητό. Επιτρέπει στον άνθρωπο να κατανοήσει τις αυθεντικές ποιότητες του βαθύτερου πυρήνα της ύπαρξής του και να εναρμονιστεί με αυτές. Οι απελευθερωτικές διαδικασίες της χοροκινητικής έκφρασης, καλλιεργούν καινούργιες δυνατότητες ύπαρξης, εξέλιξης, επικοινωνίας και μάθησης, οι οποίες γεμίζουν τους συμμετέχοντες με ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία.

Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από τη χοροθεραπεία:

 • Αποδέσμευση ψυχοσωματικών εντάσεων
 • Μείωση του άγχους
 • Πρόληψη και αυτο-θεραπεία ψυχοσωματικών ασθενειών
 • Απελευθέρωση της κίνησης και ανάπτυξη του προσωπικού τρόπου έκφρασης
 • Ευκαμψία
 • Βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους γύρω
 • Καλλιέργεια καλής επαφής με το σώμα, κατανόησης του τί θέλω, ποιές είναι οι προκλήσεις και ποιά τα εμπόδια στην επίτευξη στόχων
 • Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αποφασιστικότητας
 • Ανάπτυξη της ζωτικότητας, της διάθεσης για ζωή και δημιουργικότητα
 • Καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας σώματος
 • Καταπολέμηση της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της έλλειψης διάθεσης.

Οι τετράωρες ομαδικές συνεδρίες χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala γίνονται Κυριακή, μία φορά το μήνα. Παρόλο που έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, είναι και αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μεμονωμένες συνεδρίες. Ωστόσο με μία φορά, παίρνει κανείς μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία αποφέρει τα αποτελέσματά της μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο. Συστήνεται στους συμμετέχοντες, αφού δοκιμάσουν μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθούν θεραπευτικά, να δεσμευτούν και να ακολουθήσουν ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η ενότητα των 9 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

 


info: Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), Κάτω Χαλάνδρι, τηλ. 210-671 75 29, email: info@shantala.gr. Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 και Δε έως Παρ. 18.00-22.00 | Ώρα σεμιναρίου: 11.00 – 15.00. Δηλώσεις συμμετοχής - εξόφληση ως την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 |