Κερδίστε 1 θέση για σεμινάρια στο Akropoditi DanceFest

seminario-web--2

To Φεστιβάλ Χορού Akropoditi DanceFest προσφέρει στους αναγνώστες του dancepress.gr δύο θέσεις για δωρεάν παρακολούθηση σεμιναρίων της φετινής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα ένας τυχερός / ή θα κερδίσουν από μια συμμετοχή για το Εργαστήριο Φλαμένκο με τη Γιώτα Πεκλάρη και το Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού και Ρεπερτόριο, με την Jill Crovisier.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας (κλικ εδώ) αναφέροντας στα σχόλια ποιό σεμινάριο σας ενδιαφέρει και μπείτε στην κλήρωση! Οι 2 τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018.
 

ΓΙΩΤΑ ΠΕΚΛΑΡΗ | Εργαστήριο Φλαμένκο | 9 - 13 Ιουλίου 2018, καθημερινά 17:00 -19:00

Το φλαμένκο είναι μια εκλεπτυσμένη παραδοσιακή μουσική γλώσσα που συνδυάζει εξαιρετικά διαφορετικά ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα από την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Προέρχεται από τη ζύμωση των διαφορετικών πολιτισμών που μοιράστηκαν τη γη της Ανδαλουσίας και έγινε παγκοσμίως δημοφιλές τις τελευταίες δεκαετίες. Εμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και εκφράστηκε αρχικά μέσα από το τραγούδι που κάποιες φορές συνοδευόταν από χορό.

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της μουσικής φόρμας και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται από την κίνηση του χορευτή. Καθώς ο χορευτής καλείται να αυτοσχεδιάσει, οι σωματικές δεξιότητες αναπτύσσονται παράλληλα με τη μουσική αντίληψη, εστιάζοντας στο ιδιαίτερο χρώμα του είδους, στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, στην ικανότητα σύνθεσης και στη δημιουργικότητα.

Η Γιώτα Πεκλάρη θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και δημιουργός του Coetáni International Experimental Flamenco Festival. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας ως εκπαιδευτικός την παράδοση του φλαμένκο, προσπαθεί με τη διδασκαλία της να αναπτύσσει την φαντασία, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, έτσι ώστε η ενασχόληση με την τέχνη να οδηγεί στην εξέλιξη και την αυθεντικότητα. Για την υλοποίηση αυτών των στόχων και έχοντας ως οδηγό τις σπουδές της στον κλασικό και σύγχρονο χορό, την πολύχρονη εμπειρία της στον χώρο του φλαμένκο και την επαφή της με το body music, έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το σεμινάριο σύνθεσης χορογραφίας φλαμένκο “Estructura de un baile”, το εργαστήριο "Flamenco Body Percussion" και το ερευνητικό σεμινάριο "Visualizing Sound".

 
 

JILL CROVISIER | Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού και Ρεπερτόριο | 16 - 20 Ιουλίου 2018), καθημερινά 10:30 - 12:30

Έχοντας βαθιά εκτίμηση και πάθος για την τέχνη της μετάδοσης, η Jill προσφέρει ένα εργαστήριο χορού που επιτρέπει στους χορευτές να προθερμάνουν το σώμα τους, να οξύνουν την αυτεπίγνωσή τους στον χώρο και να ξεπεράσουν τα όριά τους. Το εργαστήριο βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη χρήση ποικίλων τεχνικών και δομημένων ασκήσεων. Δουλεύοντας με το Σύστημα Κίνησης JC -μιας προσωπικής χορογραφικής υπογραφής- το εργαστήριο προσφέρει στοιχεία κινησιολογικής γνώσης επί του συστήματος, ενώ διατηρεί και επεκτείνει τη σημασία της υποκειμενικότητας του κάθε χορευτή και χορεύτριας. Επιπλέον, στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι χορευτές θα διδαχτούν μια σύντομη κινητική φράση από το ρεπερτόριο του νέου έργου που ετοιμάζει η Jill, «SIEBEN».

Η Jill Crovisier αποφοίτησε από το κονσερβατόριο της Ες / Αλζέτ στο Λουξεμβούργο με πτυχίο Κλασικού και Σύγχρονου Χορού. Έκτοτε, συνέχισε τις σπουδές χορού στην Κίνα, στη Γαλλία, στη Νέα Υόρκη, το Ισραήλ και την Ινδονησία. Στο διάστημα αυτό, και ήδη από την ηλικία των 18 ετών, συνεργαζόταν καλλιτεχνικά με την εταιρία Weis Dance People. Ως χορεύτρια συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Liat Kedem (Αυστραλία), Oz Mulay (Ισραήλ), Anu Sistonen (Φινλανδία), Hannah Ma (Δανία), Pia Vinson (ΗΠΑ), Sarah Baltzinger (Γαλλία) και Kendra J.Horsburgh (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η Jill χορογράφησε τα έργα R!CE, We are We, Zement, Zement the solo, The hidden garden και το έργο για παιδιά MATKA. Από το 2013, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και ασχολείται με πρότζεκτς χοροθεραπείας. Πρόσφατα, επιλέχθηκε στο Lucky Trimmer, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Χορογραφίας του Ανόβερο, και κέρδισε το βραβείο παραγωγής CICC της Ταϊβάν, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας της Κοπενχάγης. Το έργο της The hidden garden επιλέχτηκε στο Φεστιβάλ Aerowaves του Λουξεμβούργου. Για το 2018, η Jill χορογραφεί ένα έργο για 7 χορευτές με τίτλο SIEBEN που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου. Χορεύει για την SB Company (Γαλλία) και περιοδεύει με τα έργα της Zement the solo και The hidden garden.