Κλασικός Χορός με τη Σύνθια Φρυδά

Η Σύνθια Φρυδά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Παίρνει απολυτήριο Λυκείου από τη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και αρχίζει χορό στη σχόλη του Χ. Ξανθόπουλου.
Συνεχίζει ανώτερες σπουδές στην Διεθνή Ακαδημία Χορού Α. ASTIE .
Το διάστημα αυτό θα λάβει μέρος σε τακτικά σεμινάρια κλασσικού ( γαλλικό-ρωσικό σύστημα ) και σύγχρονου χορού ( Graham, P .Goss ) με Γάλλους και άλλους διακεκριμένους δάσκαλους. Παίρνει πτυχίο χορεύτριας και καθηγήτριας χορού από την Ανώτερη σχολή χορού « Ν. Κονταξάκη)
Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκινάει στη Γαλλία, με περιοδεία στη Νότια Ινδία. Συμμετέχει σε ταινία της Γαλλικής τηλεόρασης αφιερωμένη σε χορούς « μπαρόκ » καθως και σε σεμινάριο κινησιολογίας σε ΄Ιδρυμα παιδιών με ειδικές ανάγκες της Λυών.
Στην Ελλάδα επιστρέφει το 1983, όπου και προσλαμβάνεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το καλοκαίρι του 1984 συμμετέχει στις παραστάσεις του « Ελληνικού Χοροδράματος» της Ρ. Μάνου( περιοδείες σε Δελφούς, Επίδαυρο, Κρήτη )
Από τότε έχει λάβει μέρος σε όλες τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου συνεργάστηκε, με πολλούς Έλληνες και ξένους χορογράφους (Γ. Μέτσης, Χ. Μανταφούνης, Λ.Ντε Πιαν, G. Cassado, R.Van Dantzig, M. Martinez, L. Massin, C. Armitage), χορεύοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ( Ζιζέλ, Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτη, Ωραία Κοιμωμένη, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ζορμπάς..)
Το 1992 η Διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την εντάσσει σε θέση «solist » και το 1996 σε « πρώτη χορεύτρια».
Το Υπουργείο Πολιτισμού της απονέμει το βραβείο καλύτερης κλασσικής χορεύτριας για το 2001.

 

info : 2 - 7 Αυγούστου │ ARTηρία, Μαρίνα Λευκάδας, Τ.Κ. 31100 │ τηλ. 26450 22820