Χορός και ακροβατική κίνηση

Τα μέλη της ομάδας κι όμΩς κινείται οργανώνουν σεμινάριο Χορού και Ακροβατικής κίνησης με τίτλο "Διαχείριση ακραίων σωματικών καταστάσεων ως προς την αντοχή & την τοποθέτηση" για επαγγελματίες, ερασιτέχνες και αρχάριους, άνω των 18 ετών. Στόχος και αντικείμενο του σεμιναρίου είναι :

  • Η προετοιμασία του σώματος ώστε να βρεθεί σε περιοχές υψηλής τάσης και να εμπιστευτεί μη ‘’κανονικούς‘’ τρόπους λειτουργίας.
  • Η εξομάλυνση της γραμμικότητας της άσκησης σε οργανικές φόρμες, προσεγγίσιμες από το σώμα στις διάφορες φάσεις της δυνατότητας του.
  • Η συνεννόηση και συμπόρευση κινούμενων σωμάτων μέσα σε ροή ακροβατικών διαδρομών.
  • Η χορευτική μετάφραση, ως προς τη σχέση κίνησης μουσικής, των δομικών υλικών του μαθήματος.
  • Η τεχνική εναέριων ακροβατικών οργάνων.

Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τους:
Bentancor Camilo - καλλιτέχνη του τσίρκου
Μαλκότση Ερμή - χορευτή
Σουγιουλτζή Χριστίνα – χορεύτρια/χορογράφο

Κόστος ανά μάθημα (3ώρες): 20 € κανονικό, 15 € για τους κατόχους κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων
Κόστος συνολικό (5 μαθήματα /15 ώρες): 80 € κανονικό, 60 € για τους κατόχους κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων

Δηλώσεις συμμετοχής έως 1 Οκτωβρίου 2010 ( τηλεφωνικά μέσω πιστωτικής κάρτας στο 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 ) και στα ταμεία του ΙΜΚ (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Bentancor Camilo : Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και μεγάλωσε στην Αργεντινή, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Buenos Aires και τη σχολή τσίρκο του Mario Perez. Μετεκπαιδεύτηκε στη σχολή Magenia του Παρισιού με κατεύθυνση την παντομίμα. Έχει συνεργστεί με την ομάδα θεάτρου Catalina Sur, Buenos Aires, το τσίρκο de la Costa, Buenos Aires, το τσίρκο θέατρο Circulante, Buenos Aires και την ομάδα χορού Sinequanon, Αθήνα .
Στο Θέατρο συνεργάστηκε με την Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, την Μάρθα Φριτζήλα, την Λυδία Κονιόρδου, τον Φάνη Δίπλα κ.α. Το 2003 ίδρυσε την ομάδα Κι όμΩς κινείται με την οποία παρουσίασε σε Ελλάδα και εξωτερικό τα έργα ARRiBA, το ψέΜα του Νεύτωνα, το Inferno και το PuRgatoRio.

Ερμής Μαλκότσης : Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από το 1996 είναι ενεργό μέλος της Sinequanon. Ως χορευτής και χορογράφος έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Χορευτές, Ωκυρόη, Σχεδία, Λάθος κίνηση, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, Ελατήριο, ομάδα Εδάφους, ομάδα της Κ.Σ.Ο.Τ., αmorphy.org, θέατρο επί Κολωνώ, θέατρο Πολιτεία (η νύχτα του τράγου), Εθνικό θέατρο (Βάκχες), Αθήνα 2004 (τελετή έναρξης), Φεστιβάλ Αθηνών (Αντιγόνη), Εθνικό θέατρο (Πλαστελίνη), Εθνικό Θέατρο Τιράνων (Τρωάδες). Από το 2003 εργάζεται με την επίλεκτη διεθνή ομάδα αυτοσχεδιασμού Stichting Bolinga του David Zambrano (the rabbit project-03, twelve flies went out at noon-04, sushi 10-05, the soul project-06-07-08). Έχει πάρει βραβείο ερμηνείας από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2002. Σαν δάσκαλος έχει συνεργαστεί με τις σχολές Χοροκίνηση, Μέτση, Μεταξόπουλου, Κ.Σ.Ο.Τ., Ραλλού Μάνου, τον χώρο Quasi Stellar, studio MarciPanis Amsterdam, studio8 Amsterdam, το φεστιβάλ Αθηνών, τον Κρατήρα.

Χριστίνα Σουγιουλτζή : είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη και πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με την ομάδα κι όμΩς κινείται της οποίας είναι μέλος, έχει παρουσιάσει ως χορεύτρια και χορογράφος τα έργα PuRgatoRio, AziF, ARRiBa, Inferno, το Ψέμα του Νεύτωνα. Επίσης έχει συνεργαστεί στις Όρνιθες του Σωτήρη Χατζάκη σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου, στη μουσική παράσταση Η κάθοδος των Σαλτιμπάγκων του συγκροτήματος Χαϊνηδες, στο θέατρο Σκιών ως χορογράφος καιχορεύτρια, στο Cut σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου, στο Lola Blau σε σκηνοθεσία Μίρκας Γιεμεντζάκη, στο Δείπνο σε χορογραφία της Μαρίας Αγγέλου, στο Μυστικό δείπνο της ομάδας Sinequanon ως χορεύτρια, στο
Gala γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία –χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου ως βοηθός χορογράφου, κ.ά.

info : 4 - 8 Οκτωβρίου 2010 │ 17:00 - 20:00 καθημερινά │ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος, │ τηλ. 210 3418 550 │ info@mcf.grwww.mcf.gr