Ροή (Flow) και εστίαση ( Focus) II - Maxine Heppner

Η ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο φιλοξενεί τη Maxine Heppner, για ένα σεμινάριο με τίτλο: Ροή (Flow) και εστίαση ( Focus) II : δουλεύοντας με τη δύναμη των αντιφάσεων. 

Στο σεμινάριο θα εξετάσουμε και θα πειραματιστούμε πώς σαν χορευτές ή χορογράφοι μπορούμε ταυτόχρονα να χρησιμοποιούμε τη συνεχόμενη ενεργειακή ροή και μια μοναδική θεματική «εστίαση» (focus) για να αναπτύξουμε μία χορογραφία
Την 1η μέρα θα ενδυναμώσουμε την αφύπνιση και τη χρήση της προσωπικής μας ροής και της ροής του γκρουπ, και μετά δουλεύοντας με αυτή, θα διευκρινίσουμε τα σημεία ενδιαφέροντος που αναδύθηκαν «αστραπιαία» μέσα από τη συνεχόμενη εξέλιξη της φυσικής μας εξερεύνησης. Θα δουλέψουμε σε γκρουπ, ντουέτα και σόλο. Η πρακτική θα γίνεται τόσο όταν κινούμαστε, όσο και όταν παρατηρούμε.
Τη 2η μέρα θα εφαρμόσουμε τη δουλειά της πρώτης μέρας σε μία αντίστροφη προσέγγιση. Τα σημεία ενδιαφέροντος που «άστραψαν» θα γίνουν κυρίαρχα θέματα και μέσα σε αυτά θα διευρύνουμε την έκφραση για ένα θέμα μόνο... χρησιμοποιώντας την ενεργειακή ροή σαν πηγή δημιουργικής νοημοσύνης. Η πρακτική θα γίνεται από τους συμμετέχοντες, τόσο σαν ερμηνευτές, όσο και σαν χορογράφοι (ανάλογα με το επίπεδο ενδιαφέροντος του καθενός). Το σεμινάριο αποτελεί «συνέχεια» του εργαστηρίου που έγινε το 2009, χωρίς να προϋποθέτει τη συμμετοχή σας στο προηγούμενο.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 15:00-19:00
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 14:00-18:00

Η Maxine Heppner επιστρέφει στη Αθήνα για μια ακόμη φορά προκαλώντας τους προχωρημένους χορευτές/ χορογράφους με το ενδιαφέρον της για την ενέργεια ως πρωταρχική πηγή του χορού. Χορογράφος, σκηνοθέτης, performer, δασκάλα σύγχρονου χορού και interdisciplinary performance, η Maxine, είναι φιλοξενούμενη καλλιτέχνης σε φεστιβάλ, ομάδες και Ακαδημίες στην Βόρεια Αμερική, Νοτιοανατολική Ασία, Αυστραλία και Ευρώπη. Στην 30χρονη καριέρα της έχει τιμηθεί πολλές φορές με βραβεία. Προσκαλείται διεθνώς σαν μέντορας και φιλοξενούμενη καλλιτέχνης να διδάξει σύγχρονο χορό και την ενοποιημένη τεχνική «φωνή- κίνηση» καθώς και τη δική της πρακτική δημιουργία «κύκλοι», η οποία βασίζεται σε νευρολογικά πρότυπα και τον ενεργειακό παλμό. Τα κείμενά της σχετικά με τη δημιουργία και την καλλιτεχνική διαδικασία και συνεργασία έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Στον Καναδά ίδρυσε το πρώτο τμήμα για τις παραστατικές τέχνες στα γυμνάσια και συχνά φιλοξενείται ως ομιλήτρια στα Πανεπιστήμια του Toronto, York and Concordia. Στην Αθήνα έχει διδάξει σε στούντιο χορού και έχει εμψυχώσει πολλές ομάδες σύγχρονου χορού όπως, Yelp!, Studio Metsis, Χοροχώρος, The Duncan Centre for Dance Research, Quasitellar, Ραλλού Μάνου, Εννιάμορφο και το Μουσικό Ωδείο Αtheneum.

Η ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο, δραστηριοποιείται στο χώρο του χορού, τόσο σε επίπεδο παραστάσεων, όσο και έρευνας από το 1992. Έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟ το 2005 και 2007 και έχει αποσπάσει βραβεία χορού το 1992. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και πλατφόρμες σύγχρονου χορού στηρίζοντας τον σύγχρονο χορό και τις «νέες» του πρακτικές από την ίδρυσή του. Τα μέλη του επιμορφώνονται συνεχώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ασχολούνται με την προσέγγιση του χορού ως «συνθήκη» παραγωγής και μετάδοσης κοινωνικής γνώσης και ως πεδίο εύρεσης βαθύτερων και ουσιαστικών τρόπων έκφρασης και επικοινωνίας.


info: Χοροχώρος, Ναυαρίνου 6, Χολαργός, τηλ 210 6543435 │τηλ επικοινωνίας: 6932 376259 │Κόστος σεμιναρίου 80 € │ Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου 2010