ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ BARRE ASTIE

To ΣΙΣΧΕ οργανώνει σεμινάριο με τον μεγάλο δάσκαλο Αlain Astié, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010.
Ο Alain Astié είναι μια σημαντική διεθνής προσωπικότητα του χορού. Η καλλιτεχνική του καριέρα ξεκίνησε στην Comédie Française σε ηλικία 13 ετών και η χορευτική του καριέρα με το πρώτο βραβείο χορού CNS στο Παρίσι. Από το 1963 συνεργάζεται με μεγάλους χορογράφους-Harald Lander, Sonia Arovα…- και χορεύει με ιερά τέρατα του χορού, όπως o Rudolf Nureyev και η Carla Fracci. Γίνεται σολίστ στην Όπερα του Όσλο και στην Όπερα της Λυών και επίσης χορεύει με τον Maurice Béjart. Το 1977 παράλληλα με την ίδρυση της χορευτικής του ομάδας εμβαθύνει στην έρευνα στον παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό τομέα και εγκαινιάζει το δικό του μάθημα στο έδαφος, την «Βarre Astié».
Το 1980 ιδρύει την επαγγελματική σχολή « Académie Internationale de Danse et d’Etudes Secondaires» με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 80% στο Γαλλικό Κρατικό Δίπλωμα και από εδώ και στο εξής ξεκινά μια σημαντική καριέρα ως «δάσκαλος χορού» σε επαγγελματικές ομάδες και ως guest teacher στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στο Βέλγιο, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία.Είναι επίσης μέλος κριτικής επιτροπής σε πολλούς Διαγωνισμούς Χορού.

H μέθοδος Barre Astié δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του χορευτή - ανεξάρτητα από το είδος χορού που εκπροσωπεί - αλλά και του χομπίστα που αναζητά εναλλακτική μορφή άσκησης. Τοποθετεί την σπονδυλική στήλη σωστά έτσι ώστε να μην καταπονείται, χαλαρώνει αισθητά τις ισχιακές αρθρώσεις, ενισχύει τον μυϊκό τόνο σε ισορροπία με την ελαστικότητα των μυώνων. Το μάθημα έχει την ροή ενός μαθήματος χορού και εμπνέεται από μουσική κάθε είδους.

Δίπλωμα Barre Astié
Η μέθοδος, ως Δίπλωμα Barre Astié έχει κατοχυρωθεί παγκόσμια από τους Οργανισμούς :
I. P.C.I International
II. Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Γαλλίας
III. Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ιαπωνίας
Έτσι η πιστοποίηση σπουδών BARRE ASTIĖ είναι επίσημη και απονέμεται μόνο από την Association Barre Astié.


Η Μέθοδος Βarre Astié είναι γνωστή και δημοφιλής στην Ελλάδα. Έχει ήδη δημιουργήσει έναν πυρήνα καθηγητών oι οποίοι έχουν ενσωματώσει την Barre Astié στα μαθήματά τους, με σκοπό να βελτιώσουν την τεχνική και την φυσική κατάσταση των μαθητών τους. Η μέθοδος έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό των σχολών χορού και τα μαθήματα Barre Astié, όπου γίνονται , ελκύουν μια ευρεία γκάμα μαθητών.

«Η φιλοσοφία της μεθόδου Barre Astié είναι ο καρπός πολύχρονης σκέψης και εμπειρίας του Astié...
• Ως επαγγελματίας χορευτής
• Ως καθηγητής και δημιουργός επαγγελματιών χορευτών

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου :
• Σάββατο 17.30 -19.30
• Κυριακή  11.00 -13.00
Κάθε δίωρο περιλαμβάνει 1 ½ ώρα μάθημα και ½ ώρα ερωτήσεις και ανάλυση της τεχνικής. Επίσης ο Αlain Astié θα είναι στην διάθεσή μας για οποιαδήποτε επεξήγηση σε σχέση με την Πιστοποίηση Σπουδών Barre Astié ( Diplôme Barre Astié ) που θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το 2011.
To κόστος του σεμιναρίου είναι 35€ / ημέρα.

Πληροφορίες στο info@sisxe.com