Ρεπερτόριο FORSYTHE με τον Rizzi

Ρεπερτόριο του William FORSYTHE και αυτοσχεδιασμός 

με τον Tony RIZZI

 

Ένα σεμινάριο για όσους αγαπούν τη δουλειά του Forsythe και έχουν όρεξη να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν πάνω στο υλικό του. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το ρεπερτόριο του γνωστού χορογράφου και η δημιουργία τρίο και κουαρτέτων εμπνευσμένα από αυτό. Στο τέλος θα γίνει μικρή παρουσίαση του υλικού που προέκυψε. Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και σπουδαστές χορού.

Ο Antony (Tonny) Rizzi σπούδασε στο Boston Ballet School πριν γίνει μέλος του Ballet Frankfurt, το 1985. Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη όπου υπήρξε βοηθός του William Forsythe, καθώς και βασικός χορευτής του. Έχει χορέψει τους περισσότερους βασικούς ρόλους του ρεπερτορίου του Forsythe ( "Self Meant to Govern", "Second Detail", "Enemy in the Figure") ενώ πρόσφατα συμμετείχε ως ηθοποιός στο "Kammer/Kammer". Έχει συνεργαστεί σε πέντε δουλειές του Βέλγου χορογράφου Jan Fabre με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στο "The Orgy of Tolerance". Ο Rizzi έχει χορογραφήσει για πολλές ομάδες στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, τη Βοστώνη και τη Βόννη. Για τη δική του ομάδα, Moving Productions, έχει δημιουργήσει πολλές δουλειές, μεταξύ των οποίων "Snowman Singing" που παρουσιάστηκε στο Podwil, " I am open and receptive to new avenue of income" και "Every Body Tells A Story" που παρουσιάστηκαν στο Tanzfabrik.
Το έργο του "Judy was Angry " βραβεύθηκε από το Eva Elizabeth Fischer of the Sud Deutsche Zeitung, ως η πιο ευρηματική παραγωγή της χρονιάς και ο Rizzi ως ο καλύτερος ανερχόμενος χορογράφος. Η δουλειά του βασίζεται σε ισχυρά κοινωνικά σχόλια, ενώ συνδυάζει το κείμενο, την κινηματογράφηση και τη φωτογραφία με το χορό.
Ο Rizzi έχει προσκληθεί ως δάσκαλος μπαλέτου και αυτοσχεδιασμού σε μεγάλες ομάδες και Φεστιβάλ όπως: Pina Bausch Tanztheater, Impulstanz Festival, Staatsballett Munich and Boston Ballet.

infoΠΟΥ : Κινητήρας Στούντιο, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ 2109248 328 Κιν: 6986.155901│ ΠΟΤΕ : 1 – 5 Δεκεμβρίου 2010 │ΩΡΑ : 12:00 – 16:00 │ ΠΟΣΟ: 170 € │