Χορός και Δραματουργία

Τριήμερο εργαστήριο από την Hildegard De Vuyst
 


Με αφορμή την παράσταση Eyes in the Colors of the Rain των RootlessRoot στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, η δραματουργός της ομάδας Hildegard De Vuyst παραδίδει ένα τριήμερο εργαστήριο. Η Hildegard De Vuyst είναι γνωστή δραματουργός της φλαμανδικής σκηνής και έχει συνεργαστεί με τον Alain Platel και τα μπαλέτα C De La B, την ομάδα Peeping Tom, κ.α.
 

Τι βλέπετε; Πόσο πιο απλή από αυτήν μπορεί να είναι μια ερώτηση; Κι όμως, είναι τόσο δύσκολο να απαντηθεί. Έτσι αρχίζει ένα τριήμερο εργαστήρι Χορού και Δραματουργίας για χορογράφους και τους χορευτές τους. Ας το διατυπώσουμε ως εξής: ακόμα κι αν δεν υπάρχει δραματουργός, υπάρχει δραματουργία, και είναι καλύτερο να συνειδητοποιούμε την ύπαρξή της. Το εργαστήριο προσφέρει εξαντλητικό στοχασμό πάνω στην πρακτική του στησίματος μιας χορευτικής παράστασης και τη δημιουργία μιας προσωπικής πορείας του καλλιτέχνη. Αυριανοί δραματουργοί μπορούν να συμμετάσχουν ως παρατηρητές.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας. Απαραίτητη είναι η συμμετοχή και τις τρεις ημέρες. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά την αποστολή σύντομου βιογραφικού και μικρής παραγράφου, αίτησης ενδιαφέροντος στο: education@sgt.gr
Θα προτιμηθούν τελειόφοιτοι φοιτητές σχολών χορού και επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι.

 

info : ΠΟΤΕ : Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011   | ΠΟΥ  : Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ.Συγγρού 107 - 109, Αθήνα  στην αίθουσα χορού (4ος όροφος)  | ΩΡΑ : 11:00-16:00 (διάλειμμα 13:00-14:00)   |  Κόστος συμμετοχής: €80 ανά άτομο (για το σύνολο των τριών ημερών)