Σεμινάριο Μπαλέτου με τη Lisa Basova

 

Το studio χορού "Baile de Barrio" οργανώνει σεμινάριο μπαλέτου δύο επιπέδων + ρεπερτόριο (προαιρετικά) με τη χορεύτρια και δασκάλα χορού LISA BASOVA, τις Κυριακές 13, 20 & 27 Μαρτίου 2011

 

Ποιά είναι η Lisa Basova

 

Γεννήθηκε στη Μόσχα, όπου και άρχισε κλασικό χορό σε μικρή ηλικία. Το 1988 πήρε δίπλωμα κλασικού χορού από την Ακαδημία Μπαλέτου “Vaganova” του Leningrad (Αγ. Πετρούπολη) μετά από σπουδές 8 ετών (1980-1988).
Από το 1988 έως το 1990 εργάσθηκε στο χορευτικό όμιλο Arabesque της Μόσχας. Το 1992 πήγε στο Παρίσι (Γαλλία), όπου ακολούθησε Ανώτατες σπουδές χορού στη σχολή “Ecole du Ballet Russe” με καθηγήτρια την Irina Grjevina, επίτιμο μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Κλασικού Χορού και καθηγήτρια παραδοσιακών χορών της Όπερας του Παρισιού.
Από το 1992 έως το 1995 παράλληλα με τις σπουδές της εργάσθηκε ως καθηγήτρια κλασικού χορού σε παιδικά τμήματα όπως και σε τμήματα επαγγελματικού χορού στη σχολή “Ecole du Ballet Russe” στο Παρίσι. Εργάσθηκε, επίσης, με τις ομάδες χορού:

  •  “Avant scene” της Roxana Barbakaru ως Solist,
  • Ομάδα χορού και φολκλορικών χορών “Volga” του Stanislas Zmarzlik ως Solist,
  • Ensemble Gaiane του Armen Karapetian.

Το 1995 εργάσθηκε στη Σικελία με χορογράφο την Loukretsia Sintoni, ενώ ταυτόχρονα παρέδιδε μαθήματα παραδοσιακών χορών στη σχολή της χορογράφου. Την ίδια χρονιά, πήρε μαθήματα επαγγελματικού κλασικού χορού από τον Andrei Glegolski (Paris, France) και βραβεύτηκε ως χορεύτρια – “Βραβείο Volonine” - στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού του Παρισιού. Το 1997 έγινε δεκτή μετά από εξετάσεις στο τμήμα χορογραφίας και διδασκαλίας χορού της Ρωσικής Ακαδημίας Θεατρικής Τέχνης (Academy of Arts) RATI GITIS στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια των πενταετών σπουδών της εκεί διδάχτηκε κλασικό, ιστορικό και σύγχρονο χορό, dance charactere και jazz και master class χορογραφίας. Αποφοίτησε από την Ακαδημία RATI GITIS με βαθμό “Άριστα” ως χορογράφος δραματικού και μουσικού θεάτρου και ως καθηγήτρια κλασικού ιστορικού χορού. Τα έτη 2001-2002 δίδαξε χορό στους μαθητές της Ακαδημίας Δραματικού Θεάτρου Shepkin της Μόσχας. Ξεκινώντας, επίσης, από το 2002 εργάζεται αδιάλειπτα στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου “Βεάκη” διδάσκοντας χορό και κίνηση. Ως καθηγήτρια χορού συνεργάζεται και με τη σχολή χορού “Footsteps”. Τα τρία τελευταία χρόνια διδάσκει μπαλέτο στην επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
12:30-13:30 Αρχάριο τμήμα
13:30-15:00 Προχωρημένο τμήμα
15:00-15:30 ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

ΚΟΣΤΟΣ:
Αρχάριο τμήμα: €25 (3 ώρες)
Προχωρημένο τμήμα: €40 (4,5 ώρες)
Προχωρημένο τμήμα + ρεπερτόριο: €50 (6 ώρες)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ (τα μισά χρήματα προκαταβάλλονται)

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ τηλεφωνείτε: 6948 624155