Σεμινάριο Αφρικάνικου χορού

Αφρικάνικος χορός

με την Άννα Καραμήτσου και live μουσική

 

"Αφήνοντας το σώμα μας να επανέλθει στη φυσιολογική του θέση (χαλαρή λεκάνη, χαλαρά ισχία), ακουμπώντας το πάτωμα με γυμνό  πέλμα και συνειδητοποιώντας την σπονδυλική μας στήλη), αλλάζει η στάση όχι μόνο του σώματος μας αλλά και η στάση μας απέναντι στη ζωή. Αφαιρώντας τις εντάσεις από το σώμα μας, τις αφαιρούμε και από την ψυχή μας."

Όσα χρόνια διδάσκω, το κύριο μέλημά μου, είναι να κάνω τους μαθητές μου να αγαπήσουν τον χορό άν δεν τον γνωρίζουν ή να κάνω αυτούς που τον γνωρίζουν να τον αγαπήσουν περισσότερο και να τον αφήσουν να τους "ανοίξει" για να καταφέρουν να συνδεθούν με τον εσώτερο εαυτό τους. Χωρίς κριτική, χωρίς φρένα  με την πολύτιμη βοήθεια, φυσικά, των κρουστών. Τα κρουστά πάνε κατευθείαν στην καρδιά μας και το στομάχι μας. Έχουμε δύο επιλογές ή να αντισταθούμε ή να αφεθούμε. Αν αντισταθούμε χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την χαρά που προσφέρει κάθε παραδοσιακός χορός. Άν αφεθούμε... μας ανοίγεται ένας υπέροχος καινούριος κόσμος του οποίου και εμείς και οι άλλοι είμαστε αναπόσπαστο μέρος του.Ο αφρικάνικος χορός μαζί με τα κρουστά βοηθάει στην γείωση." Άννα Καραμήτσου.

Η Άννα Καραμήτσου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού, Χορεύτρια και Ιδρύτρια της πρώτης Σχολής Αφρικάνικου χορού, Μουσικής & Τεχνών, στην Ελλάδα, STUDIO SELI KANOU. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.  Ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό από το 1993 (με δασκάλους: Norma Claire, Elsa Wolliaston, Irene Tassembedo, Doumbia Abdou, ντόπιοι δάσκαλοι στο Μαλί της Αφρικής κ.α), και διδάσκει από το 1997. Έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση συνοδείας του αφρικάνικου χορού με αφρικάνικα κρουστά. Το 2007 δημιούργησε την πρώτη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής και Τεχνών στην Ελλάδα που ονόμασε Studio Seli Kanou (γιορτή αγάπης στη βασική διάλεκτο του Μαλί, τα bambara). Μέλος πολλών καλλιτεχνικών ομάδων και της Σχολής Αφρικάνικων Παραδοσιακών Κρουστών και Χορού των Sega Sidibe και Mamadou Kante, στη Μπαμακό, στο Μαλί (Δ.Αφρική).

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος μελετά και ερευνά την παραδοσιακή μουσική της Δ. Αφρικής. Διδάσκει από το 2004. Έχει εμφανιστεί σαν solist κρουστών . Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς, group και θεατρικές ομάδες, κυρίως όμως με την ομάδα SELI KANOU.

info: ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Στούντιο Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742  |  Τηλ: 210.9248 328  | 2 και 4 Μαρτίου 2011 | 17:00-18:30  |  κόστος σεμιναρίου : 30 €  |  email:  info@kinitiras.com