Axis Syllabus Workshop με τον Baris Mihci

Κατάκτηση του αέρα

Το περπάτημα απαιτεί βασικές ικανότητες συντονισμού οι οποίες κτίζουν το υπόβαθρο για τις περισσότερες από τις κινητικές μας δραστηριότητες. Το υγιές και λειτουργικό περπάτημα, βάση της μηχανικής του σώματος προσφέρει ένα είδος απογείωσης από το πάτωμα και καλής προσγείωσης. Σε αυτό το εργαστήριο θα εξετάσουμε τον ρόλο των δεκτικών και προωθητικών συστημάτων υποστήριξης ανοίγοντας την πόρτα στην πτητική ελευθερία.

 

Σύντομος ορισμός της τεχνικής Axis Syllabus

Η τεχνική Axis Syllabus εστιάζει στο ανθρώπινο σώμα όσον αφορά την κίνηση. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι σα μια βαλίτσα με ικανότητες, ένα κουτί εργαλείων, μία δεξαμενή όπου μπορείς να έχεις όλες τις πληροφορίες οι οποίες αφορούν την κίνηση. Αντικείμενο μελέτης είναι το ανθρώπινο σώμα βάση των ανατομικών και έμβιο-μηχανικών φίλτρων με το αντίκτυπό τους στην κίνηση. Τρία πεδία δραστηριότητας λαμβάνονται υπόψη ως βασικά, για ασκήσεις και κινητικό υλικό:  Περπάτημα – ερπυσμός – κύλισμα
Αυτά τα τρία πεδία δραστηριότητας εξετάζονται προσεκτικά και ορίζονται υπό το φως επαρκών και ασφαλών ανθρώπινων κινητικών αρχών. Η σωστή χρήση της ορμής κατά την διάρκεια μιας πτώσης παίζει σημαντικό ρόλο για την δημιουργία κινητικής ενέργειας. Ο σεβασμός και η γνώση του ανθρώπινου σώματος όπως πραγματικά είναι σχεδιασμένο από τη φύση του, μας εφιστά την προσοχή στις φυσικές παραμέτρους που είναι φτιαγμένες στα οστά μας, τις αρθρώσεις, μύες και συνδέσμους… Αυτές οι παράμετροι ή αρχές είναι: μη- γραμμικές κινήσεις, κυματοειδής ή διαδοχική-επακόλουθη κίνηση, μηχανική της συντονισμένης αναπνοής, εδραίωση αξιοπιστίας, λειτουργική υποστήριξη, κάνοντας χρήση προστατευμένων περιοχών του σώματος όπως όταν προσγειώνομαι, ή εκτινάσσομαι από κάπου μένοντας στα επιτρεπτά κινητικά όρια των αρθρώσεων. Σε ένα μάθημα αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται και εξηγούνται στους μαθητές ώστε να μπορούν να βρίσκουν λύσεις στην διαχείριση του βάρους και τη διάγνωση προβλημάτων ενώ κινούνται. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτώ την κινητική ενέργεια για να έχω μεγαλύτερη απόδοση στη δυναμική κίνηση, να αποφύγω τους τραυματισμούς και να μάθω να δουλεύω με τις φυσικές δυνάμεις που κυβερνούν τον πλανήτη μας.

 

Σύντομο βιογραφικό του Baris Mihci

Ο Baris Mihci έχει σπουδάσει κοινωνική παιδαγωγική, Γερμανική γλώσσα, Αθλητισμό και ειδική εκπαίδευση για σωματικά ανάπηρα παιδιά, στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στην Γερμανία. Αν και πάντα ενθουσιώδης με την κίνηση, ο Baris δεν ξεκίνησε να χορεύει πριν την ολοκλήρωση των σπουδών του. Μετά την αποφοίτηση του από το Pina Bausch’s DanceΤheater ξεκίνησε και η επαφή του με την τεχνική Axis Syllabus, όπου μετά από τέσσερα έτη σπουδών απέκτησε το δίπλωμα του Δασκάλου. Ο Baris διδάσκει καθημερινά Axis Syllabus για χορευτές στις Βρυξέλλες και την Ευρώπη για πέντε χρόνια και έχει εισάγει την τεχνική στην Κωνσταντινούπολη από το Νοέμβριο του 2006 έως και το Μάρτιο του 2007. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Baris κατοικεί μόνιμα στις Βρυξέλλες, όπου διδάσκει τακτικά μαθήματα και εργαστήρια στην Ευρώπη.

 

info :14 έως 18 Μαρτίου 2011  │ Χώρος Τέχνης 14η Ημέρα,  Καλλιρρόης 10, κοντά στην στάση του μετρό «Ακρόπολη». │ 10:00 -12:00 │Κόστος : 70 € │ Δήλωση συμμετοχής : τηλ.  6973826166  και  timos.zechas8@gmail.com